Maledivy - splňte si sen!

Maledivy - luxusní dovolená přímo na moři. Maledivy tvoří skoro 1200 ostrůvků a čekají vás korálové útesy s bohatým podmořským životem. Nejmenší asijský stát vzdálený asi 500 km od Indie vás nadchne!

Bar na pláži v Maledivách

O Maledivy je obrovský zájem

V předchozích letech byl o dovolenou na Maledivách celosvětově obrovský zájem. Zejména pro evropany jsou Maledivy nejkrásnější destinací. Nejlepší hotely jsou objednávány několik měsíců v předstihu, ale vždy se nějaké to místo i na poslední chvíli najde. Pro jistotu si však pro svou exotickou dovolenou na Maledivách zarezervujte vybraný hotel pár měsíců dopředu.

Maledivy - stav po tsunami

Maledivy byly postiženy v relativně malém rozsahu oproti ostatním lokalitám. Došlo k zaplavení hlavního města Male a části východních ostrovů. Bylo poškozeno asi 20 hotelových resortů, avšak většina je již rekonstruována.

Počasí na Maledivách

Únor až duben jsou nejteplejšími a zároveň nejpopulárnějšími měsíci, kdy jsou turisticky vyhledávaná místa na Maledivách plná a ceny samozřejmě o něco vyšší.

Maledivy

Pár praktických informací pro dovolenou na Maledivách

Maledivy a měna

V hotelích se platí především v US dolarech , ale je akceptována i místní měna. Většina hotelů vám během pobytu vytvoří účet, který na závěr zaplatíte platební kartou.

Transfery (přeprava) do hotelů

Vyzkoušíte si jízdu lodí nebo let hydroplánem. Cesta hydroplánem se hodí na vzdálenější ostrovy nad 100 km. Z hydroplánu se vám naskytne stejný pohled jako z letadla před přistáním na Male.

Maledivy - to musíte vidět!

Hlavní město Male

Exkurzi do hlavního města Malediv můžete absolvovat buď z bližších ostrovů (do 35 km) nebo si výlet necháte na závěr - před odletem z letiště. V Male můžete vidět hlavní mešitu Grand Friday Mosque nebo Sultánův palác. Určitě navštivte ovocné trhy a místní obchůdky plné suvenýrů.

Návštěva domorodé vesnice

Spousta pobytů vám nabízí i výlety lodí na ostatní ostrovy. Pravé obydlené ostrovy jsou tou nejzajímavější podívanou. Poznáte život domorodých obyvatel, se kterými při normálním pobytu v hotelu nepřijdete do styku.

Na Maledivách zkuste

Maledivské potápění a jiné sporty

Hotely na Maledivách mívají většinou potápěčskou základnu s evropskými instruktory. Bývají k zapůjčení kanoe, vodní skútry. Zkusit můžete jakýkoliv vodní sport. Můžete zde nalézet spoustu bazénů, fitness centra, tenisové kurty i squash.

Velký rybolov

Ranní nebo noční? Rybolov bývá úspěšný a můžete ulovit i velké ryby až okolo dvou metrů. Projedete se motorovým člunem a uvidíte nádhernou maledivskou přírodu zase z jiného pohledu. Cena se pohybuje okolo 300 USD za celou loď.

Podvodní Safari

Některé hotely poskytují podvodní safari i zdarma, ale vě většině případů si připravte kolem 15 USD. Čeká vás projížďka na člunu na korálový útes a zde se budete oddávat šnorchlování.
 

Maledivy - něco pro náročné

V jednom z maledivských hotelů mají od dubna 2005 raritu - podmořskou restauraci. Intimní atmosféra, trendy maledivské kuchyně i tradiční recepty. Restaurace se jmenuje Ithaa (perla). Restaurace je dostupná po molu, odtud se do útrob restaurace vydáte po točitých schodech. Budete si připadat jako uprostřed velkého akvária.

Dovolená na Maledivách vás určitě nezklame!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies