Málo nebo naopak hodně lásky dítěti škodí!

Mít rád svého potomka, by mělo být pro všechny rodiče samozřejmostí. Ovšem ne vždy tomu tak skutečně je. Někdy dítě nedostává tolik lásky, kolik potřebuje a následkem toho citově strádá a nebo dostává lásky přespříliš, což je také špatně.

Barevná olejová srdíčka do koupele

Dítě potřebuje vaši lásku

Chcete-li, aby z vašeho potomka vyrostl zdravě smýšlející a spokojený člověk, který má rád sebe i své okolí, musíte mu dát již od útlého věku najevo, že je vámi milován. Ovšem slovo láska si mnozí rodiče vysvětlují po svém. Mít dítě rád, neznamená koupit mu vše, na co si jen ukáže, ale věnovat mu dostatek svého času, naslouchat mu, pomoci mu poznávat pro něj ještě nepoznané, také jej občas obejmout a nebo pohladit. Tohle je pravá láska, kterou nelze ničím nahradit…

Málo nebo naopak hodně lásky dítěti škodí!

Chcete-li, aby vaše dítě bylo spokojené, dodejte mu pocit, že o něj máte skutečně zájem. Pokud vám něco vypráví a vy si místo toho, abyste jej poslouchali, čtete noviny, telefonujete, brouzdáte na internetu nebo jej neustále odbýváte, může se cítit frustrovaně a začít si lásku vynucovat. Následkem toho bývá mrzuté až protivné. Na druhou stranu, věnujete-li mu pozornosti příliš, nenaučí se být samostatným a soběstačným.

Je prokázáno, že u dětí, které jsou rodiči odstrkovány, se rozvíjí agresivita a nenávist k okolí. Dále je také prokázáno, že děti, kterým rodiče věnují přespříliš psychické nebo materiální lásky, nevnímají své rodiče jako autoritu, jsou ve většině případů nesoběstačné a v kolektivech neoblíbené.

Udělejte si na své dítě čas

Vymezte si pro dítě alespoň hodinu až dvě svého času denně. Povídejte si s ním, hrajte si a bavte se. Vypněte mobilní telefon, nevařte, neuklízejte a nedělejte ani nic jiného – zkrátka věnujte se pouze mu. Máte-li dvě a více dětí, rozhodně nedělejte mezi nimi žádný rozdíl (ve věnování pozornosti, přístupu k nim) – a to ani v případě, že jedno z nich je hodné a druhé občas zlobí. Uděláte-li to, může to být příčinou špatných sourozeneckých vztahů – v jejich dětství i dospělosti.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies