Mám řidičák, ale dlouho jsem nejezdila. Co teď?

Vlastníte řidičský průkaz, ale od jeho získání jste neměla možnost řídit? Nebo jste měla tu čest, ale je to už to dávno a máte nyní strach usednout znovu za volant? Nebojte se, každý problém má řešení!

Žena stojící u auta

Nikdo není dokonalý

Ať už jste se rozhodla vrátit za volant z jakéhokoliv důvodu, v první řadě je třeba si uvědomit, že váš strach z opětovného řízení je naprosto přirozený. Také to, že jste zapomněla spoustu značek a pravidel, je zcela běžné. Člověk zkrátka informace, které často nepoužívá, časem zapomene.

Zpátky za volant!

Jak se ale znovu naučit řídit? Přihlaste se do autoškoly na kondiční hodiny. Nebojte se, že se ztrapníte, rozhodně nejste sama, kdo do autoškoly s takovým problémem chodí. Ročně se v jedné autoškole objeví okolo dvou až tří stovek zájemců. Zbytečné je také bát se, že by vám řidičský průkaz mohli vzít. Nemohli!

Rozhodně nedoporučujeme přemlouvat partnera či kamarády, aby vás naučili řídit oni. Pokud jste za volantem neseděla opravdu dlouho, může jim velmi brzy dojít trpělivost a navíc ohrožujete sebe i svého přísedícího. Zatímco při jízdě s kamarádem vás v případě osudové chyby nikdo nezabrzdí, v trenažerských autech má instruktor řídící sytém také, takže může předejít nehodě. Pozitivní je také fakt, že učitelé v autoškolách jsou za trpělivost s vámi placeni. Pokud se necítíte usednout hned za volant, můžete nejprve požádat o jízdu na trenažérech. Autoškoly obvykle nabízí i materiály s teoretickou částí výuky – tedy s dopravními značkami, pravidly silničního provozu a podobně.

Kondiční hodiny vás vrátí do akce

Cena jedné hodiny kondiční jízdy se pohybuje okolo tří stovek korun. Kolik hodin si dohromady objednáte, záleží pouze na vás. Můžete si také zvolit trasy, kde víte, že budete jezdit nejčastěji (například z domů do práce). Dobré je ale vybírat si autoškolu nejen podle toho, kolik stojí, ale také podle typů aut. Čím podobnější bude jejich auto tomu vašemu, tím lépe se vám pak ve vlastním voze bude řídit. Každý automobil má přeci jen jiný typ řízení a ovládání.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies