Mammaplastika pomůže zvednout povislá prsa

Potřebujete zmenšit a nebo jen upravit poprsí? Mammaplastika je řešením pro vaše trápení. Přečtěte si, co operace obnáší a zdali máte nárok na bezplatný zákrok.

Ruka položená na prsu

<!-- -->

Krásná prsa bez implantátů

Jen skutečně malý počet žen může být se svým poprsím naprosto spokojený, aniž by jedinkrát zauvažoval nad možností chirurgické úpravy. Do této skupiny patří většinou ženy, které aktivně sportují, nikdy nekojily nebo jsou jejich prsa malá a tedy lehká. Ale ani ženy s malým poprsím nemají jistotu, která jim zaručí pevná prsa po celý život.

Bez chirurgického zákroku se zpevnění a zvednutí povislých prsů bohužel neobejde, ani s pravidelným cvičením. Za povislá prsa nemůže pouze svalstvo, ale i pokožka, která se s věkem a vahou prsů napíná a povoluje. Modelaci prsů lze provést několika způsoby, mammaplastika ale nabízí jejich úpravu bez nutnosti použít silikonové implantáty. Její efekt není trvalý, přirozený proces stárnutí způsobí opakované povolení pokožky.

Je mammaplastika vhodná i pro vás?

Mammaplastiku podstupují nejčastěji ženy, kterým velké a těžké poprsí způsobují zdravotní potíže, trpí bolestmi zad, krční páteře a hlavy. Mammaplastiku podstupují i ženy, které právě přestaly kojit a prsa jsou tím poznamenaná. Mammaplastiku by ale měly podstoupit pouze ty ženy, které prošly těhotenstvím, kojením a další dítě nemají v plánu. Ženy, které těhotenství teprve plánují, by tento zákrok podstoupit neměly. Těhotenství i kojení jejich poprsí značně povolí, mammaplastika by tedy byla zbytečná.

Pojišťovna může zákrok uhradit za Vás

Pojišťovna může mammaplastiku zcela uhradit v plné výši za vás, ale jen tehdy, když vám velké poprsí způsobuje zdravotní potíže. Redukční mammaplastika prsy zmenší a zdravotní potíže pominou. V jiném případě se cena mammaplastiky pohybuje od 35 do 50 tisíc Kč.

Operace trvá 2 až 3 hodiny, záleží ale na komplikovanosti a velikosti poprsí. Po operaci pacientka zůstává v péči lékařů, a to po dobu několikadenní hospitalizaci na klinice (2 až 5 dnů). 10 až 14 dní po operaci se vytahují stehy a minimálně dva měsíce je nutné nosit speciální elastické prádlo. Fyzická zátěž je možná po 4 až 6 týdnech.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies