Manuál pro dokonalý make-up

Barevně sjednocená pleť je základem každého líčení. Dobře udělaný make-up zakryje nedostatky, rozjasní vaši pleť a vytvoří dokonalý podklad pro další líčení. Víte ale, jak na to? My ano!

Krásná tvář ženy

Začněte korektorem

Nejdříve zakryjte korektorem pupínky, zarudlá místa a místa s přebytečným pigmentem. Jemným vklepáním korektoru zamaskujete i tmavé kruhy pod očima.

Korektor by měl být vždy o něco světlejší než je barva naší pleti.

Make-up sjednotí barvu pleti

U make-upu je nejdůležitější zvolit správný odstín. Nikdy jej nevybírejte „od oka“, vyzkoušejte si trochu na hřbetu ruky nebo si nechejte poradit od odborníka. Make-up by měl být ve stejné barvě jako vaše pleť. Největší chybou je používání tmavšího make-upu, abychom vypadaly opáleně. Ve skutečnosti ale budete vypadat jako maska – kůže krku, rukou a ostatních částí těla prozradí vaši skutečnou barvu!

Malé množství make-upu rovnoměrně prsty rozetřete po obličeji. Čím důkladněji jej rozetřete, tím méně bude vidět. Nanášejte od středu ke krajům a seshora dolů. Nevynechávejte ani oční víčka a místa s hlubokými póry – zde můžete klidně přitlačit. V místech s mimickými vráskami make-up prsty více zatlačte, aby je nezvýrazňoval.

Pudr zafixuje líčení

Než začnete pracovat s pudrem, počkejte, až kůže make-up trochu vstřebá. Mastná pleť by totiž pohltila příliš velké množství poprašku a vy přece jako vosková figurína vypadat nechcete! Pudr nanášejte vždy štětcem, lehce jej oklepejte a teprve pak aplikujte na tvář. Na závěr pleť ještě jednou přejeďte čistým štětcem, čím odstraníte přebytečný prášek. Takto zabráníte vytvoření nepřirozeně hrubé vrstvy pudru na tváři.

Tvářenka vás rozjasní

To nejlepší nakonec – tvářenka dodá vašemu vzhledu šmrnc. Vybrat si můžete z mnoha odstínů – světlejším typům sluší růžové a broskvové, tmavým zase bronzové. Usmějte se na sebe do zrcadla a tvářenku nanášejte štětcem na vystupující lícní kosti, a to směrem od rtů k uchu.

Tak, a základ je hotový. Teď už stačí jen nanést řasenku, zvýraznit rty a hurá do světa!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies