Máte po třicítce a chcete zhubnout?

Po třicítce už tělo nefunguje jako ve dvaceti, tak je to také s hubnutím. Je třeba naučit se své tělo poslouchat a zahájit spolupráci. Zaměřte se na svůj jídelníček i fyzickou aktivitu. Vše je třeba skloubit s vašimi možnostmi.

Červené jablko omotané metrem

Co ovlivní moji váhu?

Těch faktorů je hned několik. Ovlivňují nás hormony, námi osvojený životní styl, míra pohybu a v neposlední řadě také psychika. Ta leckdy zmůže nejvíce. Všechny zmiňované faktory se na nás podepíší, buď v dobrém nebo v tom špatném. Mohou zadělat na změnu konfekční velikosti směrem nahoru a v horším případě i na zdravotní potíže.

Bez práce nejsou koláče

Vypadá to, že s hubnutím ještě žádné potíže nejsou. Krátký čas ukáže, kde co narostlo a vyčnívá to. Pravděpodobně za to může několik těhotenství a ani nekompromisní zemská přitažlivost nezahálí. Teď nastává ten správný okamžik, je čas přemýšlet nad tím co, kdy a jak jím. Nezapomeňte ani na protažení těla!

Co hraje ve váš prospěch?

Jste ženská, chcete se tedy cítit pořád krásná, chcete se cítit dobře. Můžeme předpokládat, že několik neúspěšných pokusů o držení nejrůznějších diet už máte za sebou. Tím pádem jste si jistá pravidlem – funguje pouze optimální, zdravá strava a optimální, zdravý pohyb. Po třicítce ještě není takový problém vybudovat svalovou hmotu, stačí pravidelně aspoň dvakrát do týdne přidat aerobní cvičení a máte vystaráno.

Co hraje proti vám?

Protihráčů je více. Práce, děti, rodina a nějaký ten zažitý zlozvyk. V práci se s největší pravděpodobností nechtěně zaměřujete na jeden pohyb, tím pádem hrozí svalová dysbalance. Při cvičení tedy musíte zapojit celé tělo, ne jen určité partie. A nezbedné děti? Nenechávají náhodou nedojedený oběd, svačinu a mnoho dalších zbytků? Maminka poslušně jde a po dětech všechno dojede, vyhodit to je přece škoda! Péče o rodinu zabere mnoho času, ještě když chodíte do práce. Pak nezbývá čas pro vás a když náhodou čas zbývá, schází energie. V případě, že už jste nějakou tu dietu vyzkoušela je proti vám i jo-jo efekt.

Na co dát pozor?

Snažte se dodržovat správné stravovací návyky, nejen kvůli sobě, vždyť jste příkladem pro děti. Myslete na snídani, je opravdu důležitá. Co si dát? Ke snídani jsou vhodné potraviny sacharidové povahy – celozrnné pečivo, musli nebo jiné snídaňové cereálie. Proč jsou tak dobré? Obsahují dostatek vlákniny, která vás zasytí a ochrání trávicí systém. Že vás brzy přepadne hlad? Dejte si ještě mléčný výrobek, tím nic nezkazíte.

Co cvičení?

Aby problémové partie nerostly tam, kam nechcete, je třeba posilovat a přidat i aerobní cvičení. To znamená, že si zvesela zaběháte na běhacím páse, zajezdíte si na rotopedu, na kole nebo si zacvičíte na stepperu. Před tím jste moc cvičení neholdovala? Pro začátek je nejlepší power plate, bosu nebo togu.
Tak vzhůru do boje proti nadbytečným kilogramům!! Držíme palce všem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies