Mauritius - tropický ráj

Ležíte na pláži s jemným bílým pískem, nohy vám omývá tyrkysové moře. Pozadí tvoří korálové útesy, pohádkové laguny a zalesněné hory.. Není tohle ráj? Exotický sen jménem Mauritius neexistuje jen ve vašich představách. Je skutečný..
Nádherná pláž v Mauriciu
Mauritius neboli Mauricius je zelený ostrov uprostřed Indického oceánu. Špičková jamková hřiště, průzračně modré laguny, možnost potápění v korálovém moři, pohádkové pláže lemované útesy a stylové hotely jsou zárukou luxusní dovolené. Cena za vysokou kvalitu služeb není kupodivu výrazně vysoká.

Mauritius a jeho historie

Ostrov byl Evropany objeven až roku 1505 a postupně patřil pod správu několika států. Teprve v roce 1968 získal nezávislost a o 24 let později byl prohlášen za republiku. Součástí republiky Mauritius je několik přilehlých menších ostrůvků.

Mauritius a počasí

Ostrov je ovládán subtropickým podnebím. Léto je zde když je u nás zima a naopak. Na Mauritiu začíná léto v listopadu a končí v březnu. Teplota vzduchu se pohybuje v rozmezí od 28 do 31 °C. Na Mauricius můžete ale vyrazit i v dubnu, květnu nebo i v září či říjnu, kdy je průměrná teplota od 25 do 28 °C. Obdobím zimy je zde červen, červenec a srpen, teplota je ale stále příjemná (cca 24 °C).

Mauritius a geografie

Mauritius je ostrov vulkanického původu. Téměř celé pobřeží je obklopeno korálovým útesem. Od Madagaskaru je Mauricius vzdálen zhruba 800km. Krajina ostrova je opravdu rozmanitá. Najdete zde hory, krátery, pralesy, vodopády, vesničky i města.

Sportovní a kulturní vyžití na Mauritiu

Většina hotelů nabízí provozování různých sportů zdarma. Zkusit si můžete vodní lyžování, windsurfing, tenis, squash, golf, fitness, aquaerobik. Chcete-li spíše relaxovat, vydejte se na prohlídku ostrova nebo na nákupy, pobavte se v některém z místních barů u tance zvaného Sega nebo u kabaretních programů. Jsou zde i diskotéky, kasina. Na ostrově se vzhledem k rozmanité kultuře koná každý rok mnoho slavností.

Mauritius je považován za příklad rasové a náboženské harmonie, neboť zde spolu dobře vycházejí lidé všech možných náboženských vyznání i kultur. Podle toho vypadá i zdejší kuchyně: indická, thajská, evropská, orientální, čínská, stačí si jen vybrat.

Zajímavá místa

  • hlavní město Port Louis
  • Grand Baie pro milovníky nákupů
  • botanická zahrada Pamplemousses Garden
  • hinduistické chrámy
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies