Meloun třikrát jinak

Dokážete si představit něco více osvěžujícího než je šťavnatý, dobře vychlazený meloun? V létě na váš stůl meloun rozhodně patří. A aby vás brzy neomrzel, můžete si jej připravit pokaždé jinak.

Ruka držící rozkrojený meloun

Melounáda

Ingredience

asi 1,5 kg sladkého melounu, 1,5 šálku cukru krupice, 2 šálky vymačkané limetkové šťávy, 3 lžíce nasekaných lístků máty, 3 šálky studené vody, 1 šálek kostek ledu

Postup

Meloun oloupejte a nakrájejte na malé kostečky. V míse najemno rozmixujte meloun s cukrem, limetkovou šťávou a mátou, nalijte do nádoby s vodou a ledem a řádně promíchejte. Hotovou limonádu můžete ihned podávat.

Meloun ve vlastní šťávě

Ingredience

1 kg melounu, malý šálek koňaku nebo griotky, moučkový cukr

Postup

Ochutnali jste Pepino gold? Meloun, který chutná báječně! Zbavte melounovou dužinu semínek a rozdělte ji na dvě části. Jednu nakrájejte na menší kostky, druhou rozmixujte s koňakem nebo griotkou a moučkovým cukrem. Melounové kostičky vložte do rozmixované směsi a po vychlazení podávejte. Meloun můžete zkusit zalít také bílým vínem.

Opilý meloun

Ingredience

jeden dobře vyzrálý meloun, šálek alkoholického nápoje (vodka, víno nebo griotka).

Postup

Meloun dobře omyjte a pomocí pomocí injekční stříkačky vpravte pod kůru několik dávek lihoviny. Nechejte meloun rozležet a nejdříve na druhý den jej můžete rozkrojit a konzumovat.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies