Menstruační cyklus - jak vás dokáže ovlivnit?

Ženy by měly žít podle svého menstruačního cyklu. Na všechno totiž existuje ten “správný” čas. Zjistěte, kdy budete nejvýkonnější a ve které části cyklu je naopak důležité šetřit síly.

žena

Podle odborníků má vaše menstruace vliv nejen na vaše tělo a náladu, ale může také ovlivnit i kondici a výkon v práci. Během cyklu se přirozeně mění i naše sexuální chutě. Tato osmadvacetidenní jízda řídí naše hormony jako jízda na horské dráze. Jednou jsme dole a jindy zase nahoře. Záleží pouze na vás. Stačí, když budete naslouchat svému tělu.

Opět se k vám vrací síla - (1. - 7. den po menstruaci)

Objevíte ztracenou energii a s chutí se pustíte do všeho po hlavě. Chcete šéfovi předvést, co ve vás je, nebo ho chcete přesvědčit o svém novém nápadu? Právě v tomto období máte největší šanci uspět. V prvním týdnu po menstruaci budete jednat strategičtěji. Díky snížené hladině estrogenu budete ochotná více riskovat. Čím větší risk, tím větší zisk - teď platí dvojnásob.

Během menstruace také zadržujete příliš velké množství vody. V tomto týdnu se zadržované vody zbavíte, tím nakopnete metabolismus a budete snadněji hubnout. Je to ideální období, abyste se dostali opět od formy. Nejen, že se první týden cítíte jako vyměněná či znovuzrozená, ale máte i větší chuť na sex.

Všechno vám skvěle vychází - (8. - 15. den)

Ať už se chystáte udělat cokoliv, vše vám bude krásně vycházet. V tomto období jste nejvýkonnější a s kolegy jste na stejné “vlně”. Estrogen vám stoupá spolu se serotoninem a dopaminem, tudíž se vaše nálada zlepšuje. Jste komunikativní a vyzařuje z vás pohoda. Díky estrogenům vám více září pleť, tvář se skvěle prokrví a vlasy získají vyšší lesk. Tělo se zpevňuje, mizí obliny a vše dostává symetričtější tvary. Okouzlíte tak každého muže. 

Vaše tělo zařadilo “neutrál” (16. - 22. den)

Tělo se dožaduje klidu a chce, abyste zpomalila. Kvůli progesteronu jste více uvolněná, ale většinou hrozí, že i trochu zlenivíte. Jestliže máte chuť na sladké, můžete bez výčitek svědomí klidně hřešit. Zvyšuje se totiž vaše tělesná teplota, tudíž asi od 18. dne spalujete mnohem více kalorií. Toto období je teoreticky fází hnízdění. Tělo se chová tak, jako byste byla těhotná, takže od partnera potřebujete, aby vás uklidňoval, objímal, hladil a skládal vám komplimenty. Chcete se cítit hýčkaná.

Ach jo, už je tu zase! (23. - 28. den)

Vaše nálada je na bodu mrazu, ale tělo vyžaduje pohyb. Sportem se můžete zbavit i případných bolestivých křečí. V tomto období se raději stáhněte do sebe, neboť jste pro okolí nebezpečná jako neřízená střela. Chvíli jste v klidu a najednou vybuchnete. Proto si dávejte pozor. Hrozí větší riziko vztahových krizí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies