Mentální dieta - jak zhubnout silou myšlenky?

Plátek celozrnného pečiva s karotkou a rajčatovým džusem k snídani, na oběd lehký salát bez dresingu, k večeři dušenou zeleninu. A přes den jedno a půl jablíčka...Také už vám podobné rady doslova lezou krkem snad ještě více než ten jídelníček? A už vám někdo řekl o tom, že hubnutí začíná ve vaší hlavě?

Žena pojídající ovocný košíček

Diety, hubnutí, zdravá výživa

To poslední zmiňované je zřejmě to nejlepší, co si z nabízeného menu můžeme vybrat. Všichni moc dobře víme, že štíhlá linie a zdravé tělo je výsledkem celkového životního stylu, s nímž nemůžeme nikdy skončit či ho poslat na dovolenou. Štíhlí lidé dodržují umírněnou životosprávu, mají své dobré návyky, sportují a hlavně ví, že myšlenka je silnější než hmota.

Toužíme skutečně především po nezdravém jídle?

Vezmeme-li v úvahu konkrétní příklad - velký, šťavnatý a mastný hamburger. Pro nás všechny, kteří bojujeme s nadbytečnými kilogramy, je to úhlavní nepřítel. Tajně o něm sníme, ale lékařské příručky nás varují nutričními hodnotami - příliš přepáleného tuku, nekvalitní maso, bílé pečivo, majonéza... K tomu hranolky a kolu a v nás se tak usadí pocit odporu a hamburger se stává zakázaným ovocem!

Můžeme mít snad jiný názor?

Přichází dnešní společnost s jiným názorem? Například podle Dr. Hew Lena, havajského léčitele, nejde ani tak o hmotu jako spíše o myšlenkové vibrace, které jídlu a svému tělu vysíláme. Když si tedy před kousnutím do hamburgera v duchu řeknete: „Miluju tě. Tohle jídlo mě očišťuje, dodává energii a zdraví.",  v těle to způsobí úplně jinou reakci, než pocit viny a konstatování v duchu „To zase budu tlustá.". Naopak dáte-li si něco, o čem všichni mluví jako o zdravém, přepadne vás pocit radosti, jste na sebe hrdí a již v myšlenkách vidíte své vysněné tělo. Názory ostatních ovlivňují náš vlastní svět.

Pozitivní energie a myšlení spojená s jídlem

Umění radovat se z jídla a zároveň ze svého těla tak souvisí mnohem více s naším myšlením a předsudky -  a naopak také, s jakou láskou a vášní si dokážeme jídlo užít. Každá pozitivní energie se v těle násobí. To jde samozřejmě ruku v ruce s myšlenkami na naše tělo - dokážete s ním jednat pouze s láskou? Stačí malá změna, jež si ovšem žádá velké úsilí, a můžete tímto mentálním cvičením způsobit hodně změn - a to i bez moření se hlady.

Jídlo není toxické, toxické mohou být myšlenky s jídlem spojené!

Cílem podobných trendů ve výživě a stravování samozřejmě není zpochybňovat rady odborníků. Zeleninu, ovoce, celozrnné pečivo, zakysané mléčné výrobky nebo libové maso a dva litry tekutin denně spolu s pohybovou aktivitou jsou nejlepším receptem na štíhlou postavu. Sport jako fyzická námaha je výborný pro kardiovaskulární systém a tedy i spalování tuků. Stejně tak ale není špatné se zamyslet nad svým osobním přístupem. Zkuste někdy říci: „Mám ráda své tělo. Tohle jídlo mě očišťuje, dává zdraví a vitalitu." Mít se rád za to, jak se o sebe starám, když jím zdravě a dopřávám svému tělu, co potřebuje.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.3 Počet: 3 Nejlepší: 4 Nejhorší: 2

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies