Meruňkový koláč dodá energii

Čas od času je dobré pochutnat si na něčem sladkém, aby tělu nechyběly sacharidy. Takový meruňkový koláč vám může vaše chuťové buňky uspokojit. A doba přípravy uteče jak voda.

Půlky meruněk

Meruňkový koláč a ingredience na kynuté těsto

380 g polohrubé mouky, ¼ litru mléka, půl kostky droždí, 75 g cukru, špetku soli, 75 g másla nebo rostlinného tuku, tuk na vymazání plechu

 

Meruňkový koláč a ingredience na náplň

250 g netučného tvarohu, 3 polévkové lžíce mléka, 100 g cukru, 2 polévkové lžíce Solamylu, 2 vejce, 1 velkou konzervu meruňkového kompotu - není nad vlastní zásobu zavařených meruněk!

 

 

Meruňkový koláč a ingredience na drobenku

180 g másla nebo rostlinného tuku, 250 g hrubé mouky, 125 g cukru, špetku soli, 1 kávová lžička skořice

 

 

Meruňkový koláč – příprava

 

  1. Do mísy nasypeme mouku a uprostřed vyhloubíme důlek. Zahřejeme si mléko, ve kterém rozpustíme droždí. Vlijeme je do důlku a smícháme s trochou mouky. Po okraji důlku rozdělíme cukr, sůl a změklý tuk a vše zpracujeme do hladka. Těsto necháme kynout na teplém místě 30 až 40 minut.
  2. Smícháme tvaroh, mléko, cukr, Solamyl, vejce a třeme, dokud nevznikne hustý krém. Necháme okapat meruňky.
  3. Na drobenku zahřejeme tuk. Do mísy dáme mouku, cukr, sůl a skořici. Přilijeme tuk a hněteme tak dlouho, až vzniknou drobné hrudky.
  4. Potom těsto znovu důkladně prohněteme a vyválíme na vymaštěném plechu. Necháme je 5 až 10 minut kynout. Potřeme je tvarohovou náplní, dáme na ně půlky meruněk a posypeme skořicovou drobenkou. V předehřáté troubě pečeme 30 až 40 minut při teplotě 220 stupňů.

Meruňkový koláč a doba přípravy

cca 1 a půl hodiny

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies