Meruňkový koláč dodá energii

Čas od času je dobré pochutnat si na něčem sladkém, aby tělu nechyběly sacharidy. Takový meruňkový koláč vám může vaše chuťové buňky uspokojit. A doba přípravy uteče jak voda.

Půlky meruněk

Meruňkový koláč a ingredience na kynuté těsto

380 g polohrubé mouky, ¼ litru mléka, půl kostky droždí, 75 g cukru, špetku soli, 75 g másla nebo rostlinného tuku, tuk na vymazání plechu

 

Meruňkový koláč a ingredience na náplň

250 g netučného tvarohu, 3 polévkové lžíce mléka, 100 g cukru, 2 polévkové lžíce Solamylu, 2 vejce, 1 velkou konzervu meruňkového kompotu - není nad vlastní zásobu zavařených meruněk!

 

 

Meruňkový koláč a ingredience na drobenku

180 g másla nebo rostlinného tuku, 250 g hrubé mouky, 125 g cukru, špetku soli, 1 kávová lžička skořice

 

 

Meruňkový koláč – příprava

 

  1. Do mísy nasypeme mouku a uprostřed vyhloubíme důlek. Zahřejeme si mléko, ve kterém rozpustíme droždí. Vlijeme je do důlku a smícháme s trochou mouky. Po okraji důlku rozdělíme cukr, sůl a změklý tuk a vše zpracujeme do hladka. Těsto necháme kynout na teplém místě 30 až 40 minut.
  2. Smícháme tvaroh, mléko, cukr, Solamyl, vejce a třeme, dokud nevznikne hustý krém. Necháme okapat meruňky.
  3. Na drobenku zahřejeme tuk. Do mísy dáme mouku, cukr, sůl a skořici. Přilijeme tuk a hněteme tak dlouho, až vzniknou drobné hrudky.
  4. Potom těsto znovu důkladně prohněteme a vyválíme na vymaštěném plechu. Necháme je 5 až 10 minut kynout. Potřeme je tvarohovou náplní, dáme na ně půlky meruněk a posypeme skořicovou drobenkou. V předehřáté troubě pečeme 30 až 40 minut při teplotě 220 stupňů.

Meruňkový koláč a doba přípravy

cca 1 a půl hodiny

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Souvisejicí články

Vázání na snowboardu

Snowboarding

07.03.2006

Tři kostky cukru

Craving

08.03.2006

Detail plaveckého bazénu

Aqua aerobic

08.03.2006

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2019 Railsformers s.r.o., Ochrana osobních údajů Cookies