Metamorfózy na finančním trhu

Dovolená, vybavení a zkrášlení bytu anebo dárky – to jsou u nás nejčastější účely, kvůli kterým lidé sahají po tzv. finských půjčkách. Zatímco však v zemi svého vzniku slouží tyto online mini-úvěry především občanům s dostatečným, ale nepravidelným příjmem (např. překladatelům apod.), v Česku si o ně zvykl žádat téměř kdokoliv. A také mu je vyhověno.

Barevná křivka

Mini-úvěry pro nedočkavé

Právě v dostupnosti vidí jak poskytovatelé tak konzumenti této služby její hlavní přínos, a to hned ze dvou hledisek. Zaprvé díky způsobu vyřízení, neboť celý proces probíhá čistě online a vy nemusíte navštěvovat banku ani při zažádání, ani při podepsání smlouvy, ani nikdy jindy. Online rychlé půjčky jsou zbaveny zdlouhavého papírování a podobných nepříjemností. Zadruhé tyto nebankovní společnosti často prověřují vaši bonitu jen zlehka a zvládnou to velmi rychle, během několika hodin, či minut, s pozitivním výsledkem téměř pro každého. Pokud se snad naneštěstí nachází vaše jméno v registru dlužníků, nebo je Váš příjem neutěšeně malý, nemusíte ještě zoufat.

Peníze lusknutím prstu

S těmito aspekty se vážou další charakteristiky těchto produktů. Pokud se náhodou nevyskytne nějaký výjimečný problém, žádost si podáváte bez jakékoliv komunikace se zástupcem dané společnosti. Proces je velice zjednodušen, tak aby jej zvládl každý a hlavně rychle. Stačí si pouze, dle svého uvážení, pomocí dvou hejblátek navolit požadovanou částku, která se může vyšplhat maximálně do cca. 20.000 Kč, drtivá většina poskytovatelů, příkladem třeba portál kredito24, se ovšem drží u maximální hranice okolo 12 až 13.000 Kč; druhým hejblátkem si pak vyberete dobu splatnosti, která je u těchto rychlých půjček speciálně zkrácena na nanejvýš jeden měsíc. Jakmile zadáte oba údaje, automat vám vypočítá poplatek za poskytnutou službu, jakousi alternativu běžných splátek.

Bohatství – co to vlastně je?

Nejspíš kvůli snaze vyrovnat se západu pozorujeme u nás rostoucí tendenci neustálého zvětšování bohatství, potvrzené navýšením průměrné hodnoty majetku českého občana meziročně o 18.000 Kč, ruku v ruce se však zvyšuje i zadluženost domácností. Mezi ostatními evropskými státy sice zaujímáme s tímto dluhem stále velmi nízká místa, přesněji dvacátépáté podle zprávy OECD, ale to by nás nemělo chlácholit a povzbuzovat k nerozvážnému půjčování na zbytečné věci. Možná by občas stálo za to, zamyslet se jak to je s tou kvantitou a kvalitou. Někdy může půjčka znamenat opravdu záchranou brzdu a nebo sloužit jako dobrá investice, ale mnohdy je tomu také bohužel naopak.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies