Metrosexuál, übersexuál

Označení metrosexuál nemá nic společného se sexuální orientací. Jedná se o muže, který vynakládá většinu svého času i peněz na péči o svůj vzhled. Metrosexuálům už ovšem odzvonilo. Nastupují opravdoví idolové žen, übersexuálové.
Mladík v kravatě s rukou pod bradou
Výraz metrosexuál označuje muže jakékoliv sexuální orinetace, kteří většinu svých peněz vkládají do prostředků na neustálé vylepšování svého vzhledu. Podrobují mu také většinu svého času. K označení metrosexuál se hlásí čím dál tím více mužů nejen ve světě, ale i u nás. Jedná se hlavně o jedince kolem dvaceti let, kdežto v Americe se metrosexualita vyskytuje i u mužů kolem čtyřicítky. Metrosexuálové utrácí za zkrášlovací prostředky i několik tisíc měsíčně, mají vyhlédnuté své oblíbené butiky, kadeřníctví, diskotéky či bary.

Při oblékání dodržujte zákony pánské módy - jak správně zvolit střih obleku, jakou zvolit vázanku a mnohem víc...

Jak poznáte metrosexuála?

Má na sobě oblečení poslední módy, je výrazně navoněn a vyznačuje se poněkud zženštilým chováním. Metrosexuál nebude flirtovat s průměrně oblečenou a nalíčenou dívku. Potřebuje k sobě protějšek, který bude jeho image doplňovat. Jeho nejlepšími přáteli jsou ženy.

Metrosexuálové mezi celebritami

Spoustu metrosexuálů můžeme najít mezi umělci, zpěváky nebo vrcholovými sportovci. Idolem všech metrosexuálů je slavný anglický fotbalista David Beckham.

Metrosexuál nebo übersexuál?

Na scéně se objevil další nový pojem. Übersexuál. Jde o klasický model idálního chlapa. Elegantní, můžný džentleman, který si vybírá jen to nejlepší jídlo a pití, libuje si v kouření doutníků a po boku má rád krásné nebo zajímavé ženy, ale více se vyskytuje ve společnosti mužů. Pojem je odvozen z německé předpony über, která označuje "více než". V Americe se tato předpona užívá ve smyslu "špičkový". Rozdíl mezi metrosexuálem a übersexuálem je v tom, že übersexuál se nevyhýbá zapadlým hospodám a není zajímavý pouze svým zevnějškem. Je také sečtělý a zajímá se o dění kolem sebe. Zatímco metrosexuál pozorně sleduje módní trendy a je posedlý svým vzhledem, übersexuál je mnohem uvolněnější.

Übersexuálové mezi celebritami

Übersexuály můžete najít mezi zpěváky, herci, sportovci, politiky, ale i mezi běžnými obchodníky nebo manžery. Příkladem übersexuála v řadách celebrit je Pierce Brosnan.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies