Mexiko - Země Mayů

Mexiko pro turisty představuje dalekou exotiku, kterou stojí za to navštívit. Památky, které tu nechali Mayové jsou ohromující. Turistům jsou nabízeny i jiné pozoruhodné atrakce. také by se vám zamlouvala dovolená v Mexiku?

Písečná pláž v Mexiku

Cancún (Sxc.hu)Základní informace

Spojené státy mexické se rozkládají na území o rozloze bezmála 2 000 000 km2. Hlavním městem je Mexiko City. V Mexiku žije 107 milionů obyvatel, úřední jazyk tady nemají oficiálně stanoven. Drtivá většina lidí mluví Španělsky, slyšet tu ale můžete i desítky různých indiánských jazyků. Mexičané jsou silně věřícím národem, téměř 90% lidí se hlásí ke katolíkům. Oficiální měna je mexické peso.

Krásné moře a památky

Mexiko je známo svými písčitými plážemi, které lemují vody Karibiku. Moře je zde jasně modré a čisté. Téměř nedotknutá příroda ohromuje dech. Turisty tady ale lákají zejména stavby Mayů, které se do dnešní doby zachovaly ve velmi dobrém stavu. Jsou natolik splynuté s přírodou, že vytváří dojem, jako by mezi stromy samy vyrostly.

K ideální dovolené u slunečných mexických pláží se tak k výletům nabízejí opravdu zajímavé možnosti. Velmi oblíbený je Tulúm, Coba nebo jeden ze sedmi divů světa Chichen Itzá. Ve zdejších pralesech se nachází spousta dalších ruin, které stojí za to vidět. Možná by stál za to poznávací zájezd do Mexika.

Poloostrov Yucatan – svět tajemných jeskyníSxc.hu

Poloostrov Yucatan, před milióny let zpustošil obrovský meteorit. Nejsou tu ani řeky, ani jezera. Jeho podzemí je však provrtáno podzemními jeskyněmi vytvořenými pádem meteoritu. Tyto jeskyně jsou zcela zatopeny a dohromady tvoří jedinečný jeskynní systém.

Mayové ze vstupů do jeskyní měli strach a mysleli si, že tam žijí zlí duchové. Proto do nich házeli nepřátele… Nyní se do těchto míst sjíždějí všichni potápěči světa, aby prozkoumali krásy netradičního podmořského světa.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies