Mezoterapie - léčebná síla vpichů

Mezoterapie je moderní léčebná metoda, která zná odpověď na mnoho nemocí a kosmetických problémů. Dokáže formovat tělo a vyhladit kůži do mladistvého vzhledu. Co tato metoda obnáší?
Obličej ženy

Mezoterapie – léčebná síla vpichů

Mnoho laserových center nabízí řadu metod a postupů jak se zbavit vrásek a jak vyzrát nad zmírněním řady nemocí. Mezoterapie je jedna z léčebných metod, která má všestranné uplatnění.

Mezoterapie – o co jde?

Mezoterapie je moderní léčebná metoda, při které se injekcemi s drobounkými jehlami vpravuje do kůže v místě onemocnění nebo bolesti malé množství různých látek. Škála vpichovaných substancí je široká a sahá od vitaminů, minerálních látek až k lékům, které jsou silně zředěné. Dosahuje se tím rychlého a dlouhodobého účinku.

Mezoterapie – kdy se používá?

  • Mezoterapie je vhodná k léčení či zmírňování celé řady nemocí.
  • Jedná se např. o bolesti hlavy, poruchy prokrvování, špatné hojení ran, onemocnění gynekologického či revmatického původu nebo pomoc při odvykání kouření.
  • Dnes je mezoterapie dosud jedinou alternativou chirurgickému zákroku.
  • Mezoterapie je vhodná i k ošetření chronických onemocnění kloubového aparátu a páteře.
  • Mezoterapie se výborně hodí i k ošetření sportovních zranění, např. zánětu šlach, vymknutého kotníku, pohmožděnin a natrženého svalu.
  • Jako podpůrný prostředek se mezoterapie doporučuje i u psychosomatických poruch, kterými jsou např. nervozita, poruchy spánku, deprese.

Mezoterapie a kosmetické účely

  • U nás se mezoterapie používá nejvíce ke kosmetickým účelům.
  • Do střední vrstvy pokožky se aplikuje mikroinjekcemi speciální léčivé roztoky, obsahující vysoké koncentrace vitamínů, aminokyselin a koenzymů. Výsledkem bude mladší vzhled.
  • Aplikuje se v oblasti obličeje, krku a dekoltu.
  • Konečného efektu se dosahuje po několika aplikacích. Celou proceduru je třeba opakovat každým rokem, aby se udržel požadovaný efekt.
  • Mezoterapie dokáže také bojovat s celulitidou a formovat tělo. Řeší lokální uložení tuku, léčí rovněž strie, jizvy a akné.

Mezoterapie a průběh kosmetického ošetření

Mezoterapie je nechirurgická, nebolestivá metoda, kdy se ošetření zcela běžně provádí bez znecitlivění. U kosmetického zákroku se pacient může vrátit do pracovně-společenského procesu už po dvou hodinách. Není třeba dodržovat žádná speciální opatření, kromě používání krémů s vysokým ochranným faktorem. Zdá se, že mezoterapie má nevyčerpatelné možnosti a dokáže řešit řadu problémů.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies