MFF Karlovy Vary 2006

Opět se blíží jediný filmový festival kategorie A v České republice. Prestižní filmová akce se soutěží celovečerních hraných filmů jako jsou MFF v Cannes, Berlíně či v Benátkách. Město opět ožije světovou slávou, uvítá dámy v róbách a rozevláté umělce.
Postavy z filmu Sin City

MFF Karlovy Vary – program

Festival jako každoročně představí v ČR 200 nových filmů z celého světa. Některé shlédnou diváci pouze exkluzivně na tomto festivalu. Je určen jak laické veřejnosti, tak profesionálům, nabízí velmi kvalitní program, promyšlenou koncepci a spoustu specifických zážitků, spojených s uměním. Krom oficiální soutěže bude také probíhat soutěž dokumentárních filmů a soutěžní sekce Na východ od Západu. Veřejnost oceňuje možnost vidět v tak krátkém čase a bez velkého stresu, který může panovat na větších přehlídkách velké kvantum filmů. V letošním ročníku bude uveden např. nový český film Jana Hřebejka „Kráska v nesnázích”. Krom toho vás čeká plejáda filmů domácích i z celého světa.

MFF Karlovy Vary – historie

Patří k nejstarším filmovým festivalům, první ročník se konal v roce 1946. Přes 40 let byl filmový festival pod tlakem tehdejšího režimu. Od roku 1994 se organizace ujal nový tým v čele se známým českým hercem Jiřím Bartoškou a významnou filmovou publicistkou Evou Zaoralovou. Ti se rozhodli přetvořit stagnující přehlídku v mezinárodně významnou filmovou akci.

MFF Karlovy Vary – Křišťálový glóbus

Tato hlavní cena festivalu existuje už od počátku, její podoba se však měnila. Od roku 2000 má cena podobu dívky, zvedající glóbus. Autorem je Martin Krejzlík.

V průběhu zakončení MFF Karlovy Vary uděluje Hlavní porota v mezinárodní soutěži tyto ceny:

  • Velká cena Křišťálový glóbus pro nejlepší film
  • Zvláštní cena poroty
  • Cena za režii
  • Cena za ženský herecký výkon
  • Cena za mužský herecký výkon
Porota může také udělit dvě Zvláštní uznání.

MFF Karlovy Vary - osobnosti

Karlovy Vary v období festivalu ožívají, promítá se na mnoha místech - v hotelech, kinech, divadle, festival každoročně navštěvují významné osobnosti z oblasti české i světové kinematografie, celebrity a filmoví umělci z celého světa.

Mezi významné zahraniční hosty festivalu patřili např.:

Alan Alda, Gael Garcia Bernal, Leonardo DiCaprio, Michael Douglas, Mia Farrow, Salma Hayek, Emir Kusturica, Julia Ormond, Robert Redford, Sharon Stone, Elijah Wood a spousta dalších.

MFF Karlovy Vary – výtvarná koncepce

K tradici karlovarského festivalu patří také každoroční originální výtvarné pojetí a znělka, kterou mají na starosti přední výtvarníci jako Tono Stano, Aleš Najbrt, Michal Caban, Šimon Caban a další.

MFF Karlovy Vary – informace

Filmový festival probíhá od 30. 6. do 8. 7. 2006.

Normální vstupné činí 65 Kč, se slevou (studenti, důchodci a ZTP) 50 Kč.

Návštěvníci si mohou zakoupit Festival Pass – cena vstupenek se snižuje na polovinu.

Pokud chcete prožít hvězdné dny s hvězdnými filmy a kulturním programem všeho druhu, zavítejte do Karlových Varů. Uvidíte nejen filmové skvosty. Probíhají také koncerty, výstavy a performance. Nálada festivalu je inspirující a město Karlovy Vary taktéž. Nechejte se vtáhnout do děje!
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies