Mimické vrásky

Častý smích, zvedání obočí a známé krčení čela pleti působí potíže - vznikají mimické vrásky. Více či méně hluboké linky na čele, mezi obočím, okolo očí, nosu i rtů. Jak je poznáte a proč vlastně mimické vrásky vznikají se dozvíte právě teď...
Žena se zavřenýma očima

Vznik mimických vrásek

Mimické vrásky se od těch klasických liší na první pohled. Zatímco vrásky vyvolané suchostí pleti objevíte hlavně na nepohyblivých partiích, mimické vrásky se tvoří všude tam, kde se kůže vlivem obličejových svalů neustále krčí. Mimické vrásky poznáte také po vydatném spánku nebo po dovolené - jsou méně viditelné, jakoby vyžehlené (bohužel jen dočasně).

Proč mimické vrásky vznikají?

Svaly v obličeji vykonají každý den okolo 30 tisíc pohybů! Pleť se stáhne a zase uvolní. Mladší pokožka se s tím bez problémů srovná, protože je pružná a dokáže se vrátit rychle do původního stavu. Ovšem pleť v důsledku stresu, slunečního záření, nikotinu a hlavně věku pružnost ztrácí a začnou se mimické vrásky tvořit snadněji.

Efektivně proti mimickým vráskám

Efektivními prostředky proti nežádoucím mimickým vráskám jsou krémy se syntetickými látkami. Výsledný efekt používání takových krémů se dá přirovnat k účinkům botoxu. Látky sice neochromují obličejové svaly jako botox, ale snižují napětí v kůži a tím vrásky vyhlazují.

Dáváte-li přednost přírodě, využijte v boji proti mimickým vráskám produkty s obsahem hořčíku a manganu. Tyto stopové prvky dokáží zbavit pleť napětí a vrásek.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies