Móda – sami sobě návrhářem

Toužíte po oblečení slavných hereček či zpěvaček a vždy seženete jen jeho vzdálenou kopii? Chcete se oblékat do něčeho originálního? Vezměte situaci do svých rukou! Vyrobte si originální kousek sami!
Plesové šaty na figurínách

Vlastní model – jak na to?

Vlastní výroba

Pokud neumíte plést, háčkovat ani šít, můžete si nechat vyrobit model snů u švadleny. Stačí jen nákres vašich představ a výběr požadovaného materiálu.

Úprava koupených modelů

je jedna z dalších variant vytvoření zajímavého oděvního kousku. Obyčejné jednobarevné triko nebo kalhoty můžete oživit našitím různých korálků či glitrů, pomalovat barvami na textil, prostříhat je nebo nebatikovat.

Batikování

je dodnes oblíbený a levný způsob zkrašlování oblečení. Barevná nabídka je široká a barvy se dají různě míchat a kombinovat. Barvu na batikování koupíte v drogerii. Dále budete potřebovat trochu soli, octu a vybraný kus oblečení. Nejdříve si můžete zkusit batikovat kousek látky. Prostřídejte různé způsoby a ten, který se vám bude líbit nejvíce, zvolte na svůj přichystaný model.

Batikování – jak na to

Podle návodu si připravte nádobu s obarvenou vodou, svažte oblečení a namočte ho do barvy. Do vody dejte trochu octu a soli. Díky soli bude barva sytější a ocet se přidává pro lepší fixaci barev. Po několika minutách oblečení vytáhněte, rozvažte a vyperte. Hned usušení jej můžete nosit. Batikované věci perte jen v ruce, pouští barvu.

Techniky batikování

Provázková batika
Tato technika batikování spočívá v ovázání trička provázkem. Vzniknou tak různé kruhy a ovály. Pokud na provázek navléknete korálky, vzniknou také puntíky.
Sypaná batika
Vybranou látku namočte a přímo posypte batikovacní barvou. Můžete kombinovat více barev najednou a ty části látky, které obarvit nechcete, zabalit do igelitu.
Mačkaná batika
Látku zmačkejte, převažte provázkem a obarvěte.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies