Modelingové agentury

Většina mladých dívek sní o kariéře modelky a je schopna investovat spoustu peněz jen aby si svůj sen splnila. Jejich první kroky směřují s nadějí do modelingové agentury. Jak se nespálit a vybrat si tu solidní?

Nahá žena ležící ve tmě

Fotomodeling a modeling – jaký je rozdíl?

Fotomodeling

se týká pouze focení. Důležitá je nejen postava modelky, ale také její výrazovost, fotogeničnost.

Modeling

rovná se módní přehlídky. Začínající dívky musí projít přípravou, která je naučí, jak se na molu pohybovat, jak se tvářit apod.

 

Fotomodelingové agentury a věkové rozhraní

Agentury obvykle přijímají dívky od 16 let, a to se souhlasem jejich zákonného zástupce. Od 18 let již tento souhlas pochopitelně nepotřebujete. Horní věková hranice je většinou 30 let.

 

Fotobook neboli portfolio

je v modelingu i fotomodelingu nezbytným krokem k dalšími postupu. Profesionální fotografie jsou vaší vizitkou při spolupráci s ostatními agenturami a firmami. Fotobook by se měl neustále aktualizovat.

Modelky - jak se stát jednou z nich?

Vyberte si vhodnou modelingovou agenturu, objednejte se na casting. Zde vyplníte dotazník, odevzdáte svou aktuální fotografii a pracovníci agentury si vás natočí na kameru. V nejbližších dnech se pak dozvíte o možnostech spolupráce. Pokud vše půjde jak má, nafotí pro vás book s profesionálními fotografiemi a začnou první školení.

 

V dnešním světe obrovské konkurence a vysokých nároků na modelky není snadné v této oblasti prorazit. Kromě hezké postavy je třeba také dobré přípravy, dobrého portfolia, pohyblivosti a výrazovosti a v neposlední řadě i znalosti cizích jazyků.

Modelingové agentury - jak poznat tu solidní?

Pokud máte o modelingové agentuře nějaké pochybnosti, nechte si ukázat živnostenský list. Subjekty, které si na modelingovou agenturu jen hrají, by vás mohly jen zkasírovat a vy by jste se nedočkali ani focení, ani módních přehlídek. Chtějte vidět také práci agentury, od různých booků až po reklamní práce či katalogy s oblečením. Jakmile vám agentura zprostředkuje práci, určité procento výdělku si stahuje. Nemůže to být ale celých sto procent!

Pokud vás v agentuře od začátku jen chválí, tahají z vás peníze, ale žádné focení ani přípravy se nedějí, zbystřete pozornost. Jakmile vytáhnete první bankovku, agentura se musí snažit zprostředkovat vám práci. Neurážejte se, pokud se ze začátku dočkáte dobře míněné kritiky a dejte na radu odborníka. Nemůžete se zdokonalovat, pokud nepřiznáte své chyby. Modeling, to je především snaha o neustálý vývoj.

Modelingové agentury nabízejí

  • vyhledávání nových tváří
  • školení a přípravné kurzy
  • kosmetické a kadeřnické poradenství
  • nafocení bookových fotografií
  • fotografování pro katalogy, noviny, časopisy, plakáty aj. foto služby
  • módní přehlídky
  • práce pro hostesky 
  • společenské události (V.I.P. večírky, taneční, hudební aj. vystoupení)
  • reklamní kampaně
  • zábavné programy
  • spolupráce se zahraničními modelingovými agenturami
  • castingy na reklamy, komparsy, videoklipy atd.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies