Módní líčení podle barevného typu

Barevná typologie vám napoví, jaké barvy vám nejlépe sluší a také, v jakých odstínech nejlépe vynikne vaše pleť. Víte, jaký barevný typ jste právě vy? To se dozvíte v našem dnešním článku.

Hromada barevných pastelek

Barevná typologie – co nám o nás prozradí?

Barevná typologie vám napoví, jaké barvy vám nejlépe sluší, v jakých odstínech nejlépe vynikne vaše pleť. Víte, jaký barevný typ jste právě vy?

Barevná typologie versus barevné typy

Ke každému ze čtyř základních typů (jarní, letní, podzimní, zimní) náleží cca 1.200.000 odstínů barev. Každý typ se řadí dále ještě do tří podtypů (přesnější rozdělení nabízí CMB IMAGE consulting).

 

Zkušený barevný typolog podle svých metod přesně určí paletu barev, která vám bude šitá na míru.Nejdůležitějším kritériem pro zařazení pod určitý barevný typ je to, která z barevností prospěje nejlépe vašemu vzhledu.

Jarní barevný typ

Ženy s jarním barevným tipem mají světlou až průhlednou pleť se zlatavým podtónem, někdy bývá jejich pleť jemně narůžovělá či broskvová, nikdy však není v odstínech do modra.

Líčení - vhodné barvy

Vhodné jsou středně tmavé barvy se žlutým podtónem, jako je například meruňková, zlatobéžová, hráškově zelená, korálová, zlatohnědá, atd...Ženy tohoto typu pleti by se měli vyvarovat jasných zářivých barev.

Letní barevný typ

Ženy letního barevného typu maji většinou chladný spodní podtón, pleť může být bledá, porcelánová, nebo s chladným olivovým nádechem.

Líčení - vhodné barvy

Ideální je šedomodrá, šedá, vínová, smaragdově zelená, starorůžová a fialková. Ženy tohoto typu pleti by se měli vyvarovat jasných zářivých barev.

Podzimní barevný typ

Ženy podzimního typu mají většinou světlou barvu pleti v odstínu slonové kosti, šampaňského, také sytě béžovou, nebo broskvovou.

Líčení - vhodné barvy

Tomuto typu sluší ostře oranžová barva. Dalšími vhodnými barvami jsou například olivová, khaki, rezavěhnědá, žlutá, béžová, písková.

Zimní barevný typ

Zimní barevný typ se dále dělí na dva– takzvaná „Sněhurka“ a „Jižanka“. U žen – Sněhurek se můžeme nejčastěji setkat se světlou pletí i očima a tmavými vlasy. Druhý typ – tedy Jižanka se většinou pozná podle velmi tmavých vlasů, uhrančivých tmavých očí a olivové pleti.

Líčení - vhodné barvy

Oběma zimním typům sluší jasné, studené barvy a výrazné barevné kontrasty. Ideální barvy jsou jedlová zeleň, sytě červená, královská modrá, citrónově žlutá, vínová, bílá. Tomuto typu, jako jedinému sluší černá barva.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies