Mořské řasy

Mořské řasy jsou nejvýznamnějším darem moře. Pod hladinou jich roste nekonečná zásoba. Obsahují mnoho minerálů a chlorofyl, který pomáhá při vyživování kůže. První mořské řasy se objevily již před 3 miliardami let.

Mořské řasy v moři

Mořské řasy - základní údaje

Mořské řasy se řadí do podříše nižších rostlin. Nemají kořen, stonek, listy ani semena. Mořské řasy jsou jednobuněčné nebo mnohobuněčné a dělí se do šesti skupin: obrněnky, chloromonády, ruduchy, skrytěnky, zelené řasy a hnědé řasy.

Mořské řasy - jejich funkce

Mořské řasy byly prvními organismy na Zemi, schopny fotosyntézy. Funkcí mořských řas je vytváření kyslíku. A právě ony vyrábějí více jak 50% veškerého kyslíku v atmosféře.

Mořské řasy - co obsahují

Mořské řasy obsahují minerály, vitamíny (obzvlášť vitamín B2), makro a mikroprvky a mnoho biologicky aktivních látek. Mořská voda obsahuje anorganické látky, které jsou pro naše tělo z hlediska výživy nevyužitelné. A právě mořské řasy mají schopnost tyto látky přeměnit na organické. Ty lidské tělo nejlépe vstřebává.

Mořské řasy - jejich využití

Podle některých údajů se ročně sklidí zhruba sedm miliónů tun mořských řas. Ty se pak používají v potravinářském průmyslu, k výrobě kosmetiky (krémy, šampony, sprchové gely, pleťová mléka aj.) a léků.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies