Možnosti bezpečného odstranění pih

Zatímco některé ženy se snaží pih zbavit, jiné podstupují permanentní make-up jen proto, aby se jimi mohly pyšnit. Patříte mezi ty, pro které jsou pihy spíše přítěží, než-li módním trendem? Pak si přečtěte náš dnešní článek, ve kterém se dozvíte, jak je bezpečně odstranit.

Žena s květinou u nosu

Všeobecně o pihách

Pihy (latinsky zvané ephelides), případně pigmentové skvrny, jsou žlutě nebo žlutohnědě zbarvené skvrny na kůži, které se vyskytují nejčastěji v oblasti obličeje a rukou. Vyskytovat se ovšem mohou i na jiných částech těla.

Jejich tvorba je závislá na tvorbě pigmentového barviva zvaného melanin - čím méně jej člověk má, tím více je jeho pleť citlivá na vznik pigmentových skvrn. Dochází-li ke zvýšené aktivitě buněk, které podporují vznik melaninu (například při opalování), začnou se na pokožce pihy tvořit.

Mezi další faktory podporující vznik pih, patří také postupující věk, spálení kůže, hormonální onemocnění, hormonální antikoncepce a nebo konzumace nevhodných potravin (například sladká jídla).

Možnosti bezpečného odstranění pih

Chemický peeling – nejčastěji používaná metoda, která využívá účinků ovocných kyselin. S pomocí roztoku kyseliny glykolové, která je odborně aplikována na povrchovou vrstvu kůže, se pih zbavíte po několika opakováních. Tento typ peelingu vás kromě pih zbaví také akné a odstraní z pleti odumřelé buňky. Cena za jednu kůru se pohybuje od 1000 Kč výše.

Depigmentační krémy – další možností, jak pihy bezpečně odstranit, je s pomocí speciálních depigmentačních (bělících) krémů. Po nanesení tohoto krému se na několik dní vyhněte přímému kontaktu se slunečními paprsky, protože pihy by se mohly vrátit - navíc v ještě větší míře, než předtím. Cena krémů se pohybuje od 250 Kč výše.

Alexandritový laser – metoda, jenž vás pih zbaví během několika málo minut. Laserový paprsek o vlnové délce 755 nm projde povrchem kůže a pigmentovou část rozloží (rozmělní). Zbytek je již na vašem těle, které by mělo částečky samo odplavit s pomocí buněčného systému. Cena zákroku je závislá na množství pih, které chcete odstranit a tím souvisejícím počet impulsů laseru.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies