Může fungovat vztah bez sexu?

Sex je podle mnohých nepostradatelnou součástí partnerského života. Musí tomu tak vždy být? Opravdu hraje sex tak velkou roli ve vztahu, že jeho nedostatek může zapříčinit jeho rozpad?

Žena opřená o muže

Láska, důvěra, porozumění…a sex!

Každý fungující vztah má několik základních pilířů, bez kterých by nefungoval. Těmi jsou především láska, důvěra a porozumění. Zda-li je i sex jedním z pilířů, je ovšem sporné. Pokud jsou oba partneři přesvědčeni o tom, že sex pro ně není důkazem lásky, vztah jim fungovat může i bez tohoto intimního kontaktu. Takto přesvědčených párů je ovšem velmi málo. Většina párů je přesvědčena o tom, že sex je neodmyslitelnou součástí vztahu a zároveň také fyzickým projevem náklonnosti ke svému protějšku.

Když jeden chce a druhý ne…

Problém může nastat, pokud se partneři neshodnou na frekvenci sexu. Milujete se jednou, dvakrát denně, týdně, měsíčně či ročně? Jsou-li mezi názory partnerů velmi velké rozdíly, může to být s postupem času důvod k rozchodu. Bude-li jeden z partnerů na druhého naléhat a dočká se odmítnutí, může být podrážděný – to vztahu také příliš neprospívá. Je potřeba ovšem chápat i druhou stranu – je-li nucena do něčeho, co nepovažuje za důležité, může si s rostoucím nátlakem partnera vytvořit k sexu až odpor. A to už je pak pro většinu vztahů konečná fáze…

Partner nebo "kamarád"?

Ať už tedy chceme a nebo ne, sex zkrátka hraje ve vztahu velmi důležitou roli. Přeci jen, která z nás by chtěla žít pouze s „kamarádem“? Po takovém partnerství touží jen málokterá žena. Je sice fajn, když vás má někdo rád, důvěřujete mu, naslouchá vám a líbíte se mu taková, jaká jste, ale přeci jen někdy každá z nás potřebuje, aby nám protějšek ukázal svou náklonnost i fyzicky.

A jaký je váš názor na sex? Je podle vás důležitou součástí vztahu? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies