Na co nesmíte zapomenout před odjezdem na dovolenou?

Těšíte se na dovolenou, balíte se a přitom sníte o tom, jaké to tam bude, ale zároveň se bojíte, že na něco zapomenete? S námi vám to nehrozí.

Dovolená u moře

 

Výběr dovolené

 

Někdo rád vybírá z nabídky “Last Minute” (zájezdy na poslední chvíli), které jsou cenově výhodné, a jiný dává přednost výběru z většího množství zájezdů, jež si rezervuje několik týdnů či měsíců předem. Záleží tedy na vás. Měli byste ale vědět, že když necháte výběr dovolené na poslední chvíli, tak budete vybírat z omezené nabídky zájezdů.

 

Cestovní doklady a další dokumenty

 

Aktualizované informace o cestovních pasech, kde jsou potřeba, jak je vyřídit a kde vám stačí občanský průkaz. Hlavně si před dovolenou zkontrolujte platnost cestovních i dalších důležitých dokladů. Vyřízení nových dokladů většinou trvá až 30 dní. Proto je zkontrolujte s předstihem. Nezapomeňte si do příručního zavazadla vzít i doklady, letenky, jízdenky a jiné cestovní dokumenty, bez kterých byste se moc daleko nedostali.

 

Cestovní pojištění

 

Ačkoliv jej někteří považují za zbytečné, není tomu tak. Vězte, že s ním budete mít alespoň jistotu, že se o vás v případě zranění či nehody dobře postarají. Ať už jste doma či v zahraničí, nikdy nevíte, co se vám může přihodit. A v zahraničí by vás i malé zranění stálo mnohem více peněz. Popřemýšlejte o tom.

 

Finanční rezerva

 

Raději si s sebou vezměte jak hotovost, tak i svou platební kartu. Před odjezdem na dovolenou si ale zjistěte, že se s ní dá platit i v zahraničí. Mnohdy ji musíte pro platby v zahraničí nejprve aktivovat ve své bance. Abyste měli dokonalý přehled o pohybech na svém účtu, zřiďte si službu, která vám po každé platbě pošle sms-ku na mobil. Můžete tak být jistí, že vaši kartu bez vašeho vědomí nikdo nezneužije.

 

Užitečné rady na závěr

 

  • Nezveřejňujte žádné informace o vaší dovolené - ani před odjezdem ani během pobytu. Poskytujete tak případným zlodějům cennou informaci, že nejste doma.
  • Poproste někoho z rodiny či přátel, aby vám občas zalil květiny, vybral poštu a vyvětral. A nikdy nezatahujte žaluzie ani závěsy. Musí to vypadat, že je váš byt či dům pořád osídlen.
  • Před odjezdem na dovolenou vypněte všechny elektrospotřebiče - TV, počítač, kotel, troubu a další.
  • Nezapomeňte si s sebou přibalit i své léky, které užíváte. Preventivně si můžete přibalit i další, jež vám pomohou s nejčastějšími zdravotními obtížemi - bolest hlavy, nevolnost, průjem a podobně.
  • Jestliže necestujete autem, zabalte si do příručního zavazadla kromě dokumentů, peněz a jiných cenností (mobil, počítač, mp4 a jiné) také několik kousků oblečení. To jen pro případ, že by se vám ztratil kufr, abyste to bez něj pár dní nějak přežili.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies