Na co všechno pomáhá červené víno?

Červené víno se vyrábí z modrých hroznů z odrůd vinné révy. Nejen jeho milovníci tvrdí, že posiluje zdraví. Záleží na množství vypitých skleniček. Jedna sklenička červeného vína před spaním by měla blahodárně působit na naše tělo.

červené víno

V červeném víně je látka resveratrol, a právě tato látka má blahodárné účinky na naše zdraví. Dle studií bylo zjištěno, že resveratrol má opravdu příznivé účinky na lidský organismus. Ovšem aby nám červené víno prospívalo, je potřeba dodržovat limity jeho pití. Nadměrné pití červeného vína nám může naopak ublížit.

Hubnutí

Červené víno pomáhá s redukcí hmotnosti. Studie prokázaly, že pití šťávy z modrých hroznů pomohlo proti obezitě. Za hubnutí může kyselina ellagová. Tato látka spaluje tuky a zabraňuje vytváření nových. Pokud chcete opravdu zhubnout, neměli byste vypít více než skleničku červeného vína denně.

Imunitní systém

Alkohol spíše imunitní systém potlačuje, to ale neplatí u červeného vína. Látky obsažené ve víně imunitní systém podporují a detoxikují bakterie. Jedna sklenička červeného vína denně působí i jako prevence proti napadení virového onemocnění chřipky.

Pleť

Červené víno je účinné i proti stárnutí. Být stále mlád by chtěl být každý z nás. Pravidelným, ale střídmým pitím červeného vína se pleť rozzáří a bude odolnější vůči vlivům sluníčka. A hlavně ono sluníčko může za předčasné stárnutí pokožky a tvorbu vrásek.

 

Dle provedených studií není víno jen zdraví prospěšné. Nesmíme zapomenout, že se přeci jen jedná o alkohol, který se pro hodně lidí stává zabijákem. Nadměrná konzumace může mít za následek cirhózu jater nebo zvýšení rizika vzniku deprese. Dvě až tři skleničky červeného vína denně se už považují za nadměrnou konzumaci. 

 

I když má červené víno léčivé účinky na naše zdraví, hlídejte si jeho nadměrnou konzumaci. Pokud vypijete jednu, maximálně dvě skleničky červeného vína denně, není to pro vaše zdraví nebezpečné, právě naopak. A navíc nebudete mít problém s usínáním. 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies