Nakupování v Berlíně – ráj pro ženy!

Nejen Vídeň nebo Paříž, ale také Berlín je rájem pro milovníky nakupování. Velkolepé obchodní domy, ale i trhy a bazary, kavárničky a restaurace s mezinárodní kuchyní zde na vás čekají. Počítejte s tím, že vracet se budete o pár tašek těžší!

Ženské nohy s nákupními taškami

Jste-li milovníci nakupování (a je úplně jedno, zda upřednostňujete světové značky nebo lacinější modely), určitě si zajeďte do hlavního města Německa. Od pádu berlínské zdi se tu mnohé změnilo a jako by hlavním krédem všech berlíňanů byla svoboda sebevyjádření. Proto se nelekněte, když tu potkáte jedince v nezvykle extravagantním oblečení či účesech. Vše, co je u nás považováno za „příliš“, je v Německu normální!

Proč a jak do Berlína

A proč nakupovat právě zde? V Berlíně najdete vše, po čem toužíte. Nakupování, památky, zábavu i odpočinek. Výhodné je zůstat tři a více nocí, cena se pak sníží na cca 25 euro na osobu. Ubytovat se můžete nejen v hotelu či penzionu, ale také v soukromí – tedy v bytech, které místní pronajímají. Vlakem se do Berlína dostanete za čtyři a půl hodiny, při cestě autem si čas samozřejmě ještě zkrátíte.

Nejlepší nákupní střediska v Berlíně

KaDeWe

Příznivcům luxusní módy můžeme doporučit nákupní dům Kaufhaus des Westens (známější pod zkratkou KaDeWe). Pozoruhodná je i svým stavebním stylem i sama budova. Dům má celkem sedm pater, každé patro je přitom zaměřené na jeden druh zboží či služeb. KaDeWe najdete v bývalém západním Berlíně a dostanete se tam nejlépe metrem (linky U1, U2, U3, stanice Wittenbergplatz).

Lafayette Galerie

Podobně luxusním nákupním centrem je Galerie Lafayette v ulici Friedrichstrasse. Dopraví vás tam linka U6 (stanice Französische Strasse) nebo S-bahn (linky S1, S2, S5, S7, S75, S9 na stanici Friedrichstrasse)

Arkaden Potsdamer Platz

Pro oko budou potěšením i arkády, nacházející se kousek od náměstí Postdamer Platz. Najdete zde značky jako je Zara, Mando nebo H&M. K arkádám se dostanete linkou U2 na stanici Potsdamer Platz nebo linkami S1, S2, S25 či 285, kdy musíte vystoupit na Potsdamer Platz.

Vyhlášené ulice s nákupními zónami

Nejvyhlášenějšími ulicemi je pro milovnice nákupů Oranienburg strasse, Friedrichstrasse a Kurfüstendamm s obřím nákupním centrem Europa-Center. V menších uličkách najdete drobné obchůdky s výprodejním, obvykle velmi levným zbožím.

Největší trhy

Türken Markt

Téměř každá část Berlína má svůj vlastní, specifický trh. Například ve čtvrti Kreuzberg v ulici Maybachufer najdete turecký trh. Prodává se zde překrásná, ručně vyráběná bižuterie, ale i látky, oblečení a dekorativní zboží. Trh se nekoná každý den, ale vždy jen ve čtvrtek a v pátek od 11 do 18:30.

Winterfeldmarkt

Překrásnou a levnou bižuterii a módní doplňky najdete také na tržnici Winderfeldmarkt ve čtvrti Schöneberg na náměstí Winterfeldtplatz. Trh najdete nedaleko stanice metra Nollendorfplatz. Otevřen je každou středu od 8 do 14 hodin a sobotu od 8 do 18 hodin.

Kunstmarkt

Nejznámější bleší trh v Berlíně. Nachází se na ulici Strasse des 17. Juni na druhé straně parku Tiergarten od Braniborské brány. Otevřen je vždy o víkendu od 10 do 17 hodin.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies