Nalezněte vnitřní mír pomocí jógy

Víte vůbec, co je základní myšlenkou jógy? Žít šťastně a objevit vnitřní harmonii. Dalším bonusem už je jen to, že si při józe protáhnete a uvolníte celé tělo. Jóga není jen tak nějaké cvičení. Jedná se o způsob života. Naučme se vnímat nejen věci kolem sebe, ale snažme se také pochopit sami sebe i to, jak žijeme.

Nalezněte vnitřní mír pomocí jógy

 

Jóga je věda, která zkoumá tělo, vědomí, mysl i samotnou duši

 

Jóga je cvičení, ve kterém protahujeme své tělo pro zvýšení fyzické kondice, pro zlepšení nálady a také pro relaxaci. Naučíme se při něm i správně řízeně dýchat. Slovo “jóga” vlastně znamená sjednocení, rovnováhu, spojení a vyváženost. Jóga je oblíbená po celém světě a užívá se různě. Může jít o filozofii, duchovní nauku. nebo duchovní a tělesné cvičení.

 

Pomocí jógy můžete získat vnitřní harmonii a klid. Chce to jen změnit svůj postoj k životu i vůči sobě.

 

  • Měli byste myslet a jednat spontánně. Zbavte se strachu, který jste si v minulosti vybudovali na základě špatných zkušeností. Ve strachu se nedá žít. Myslete na to a snažte se nad ty špatné věci zapomenout.
  • Naučte se užívat každý okamžik. Měli byste být schopni radovat se z každé maličkosti. Život je nevyzpytatelný. Nikdy nevíte, kolik času vám zbývá. A rozhodně ho nechcete vyplýtvat na lidi nebo činnosti, které si vaši pozornost nezaslouží.
  • Neměli byste neustále posuzovat druhé, ani se nesnažte pochopit, jak ostatní kolem vás jednají a žijí. Také nevyhledávejte žádné konfliktní situace. Nevnášejte do svého života další zbytečné starosti. Stres vám neprospěje.
  • V dnešní uspěchané době je umění, když se člověk naučí zpomalit.
  • Jestli chcete zažít ten pocit spojitosti s druhými i s přírodou, tak byste si především měli vytvořit pozitivní vztah sami k sobě. Pokud se budete neustále kritizovat, vaše podvědomí si natolik zvykne, že se budete cítit méněcenní. Takové negativní myšlení pak ovlivní všechny vaše životní rozhodnutí, protože v okamžiku, kdy vám život dá na výběr, se nebudete moci rozhodnout. Budete si totiž myslet, že na to nemáte a proto se vám to nejspíš ani nepodaří.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies