Nastartujte svůj metabolismus na plné obrátky

Nedostatek spánku, nedostatek pohybu, nepravidelná strava a nebo konzumace nevhodných potravin. To jsou hlavní příčiny toho, proč je náš metabolismus výrazně zpomalený a tělo je nuceno ukládat si tuky do zásoby. Nelíbí se vám číslo, které ukazuje ručička při stoupnutí si na váhu? Pak nastartujte svůj metabolismus - nastartujete tím i hubnutí.

Detail rozkrojeného kiwi

OriginalNepodceňujte snídani

Aby mohlo naše tělo přes den co nejlépe pracovat, potřebuje hned z rána dostatečný přísun energie. K nastartování metabolismu jsou vhodné zejména potraviny obsahující sacharidy (například cereálie nebo celozrnné pečivo) a bílkoviny (sýr, jogurt, tvaroh, vejce, apod.). Sladká a nebo tučná jídla nejsou vhodnou snídaní, proto se jim raději vyhněte. Nejen, že jejich konzumace zpomalí metabolismus, ale také rozkolísá hladinu krevního cukru. Následkem toho budete během dne pociťovali větší hlad i chuť na sladké.

Jezte pravidelně, ale málo

To, že máme jíst pětkrát denně malé porce jídla, slyšel už každý z nás. Dodržuje to ovšem jen málokdo. Potom se ale není čemu divit, že když člověk přes den hladoví a večer všechno jídlo dožene, ručička na váze stoupá nahoru. A to už ani nemluvíme o metabolismu, který je následkem takových stravovacích návyků zpomalený. Bude-li mu pravidelně dodávat malé porce jídla, donutíte jej neustále pracovat. Hladovění a nebo přecpávání se není tedy v tomto případě vhodné, protože oboje má za následek zpomalení metabolismu a také nežádoucí ukládání tuků, kterým se tělo připravuje na horší časy.

Další rady, jak pomoci nastartovat metabolismus

Svůj metabolismus můžete podpořit i tím, že budete pravidelně sportovat. Je přitom jedno, zda se rozhodnete pro běh, kolo či plavání. Za každý pohyb, který tělu dopřejete, se vám náležitě odmění. Štíhlá, pěkně tvarovaná postava a správně fungující metabolismus jsou dostatečnou odměnou, nemyslíte

Pokud to dokážete, vyhněte se pití kávy. Krátkodobě je sice schopna metabolismus zrychlit, ovšem po vyprchání svého účinku metabolismus opět vrátí do normálu. Zkuste pít zelený čaj, který metabolismus stimuluje průběžně a zároveň se také podílí na spalování kalorií.

Dopřejte svému tělu dostatek odpočinku. Průzkumy dokazují, že lidé, kteří spí méně než 8 hodin denně, jsou náchylnější k tloustnutí. Když tělo nenabere dostatek energie během spánku, hledá zdroje jinde – následkem toho si začne ukládat tuky do zásoby.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies