Naučte muže uklízet

Žena stihne během dne tolik činností! A muž? V mnoha případech nedělá nic, chodí přece do práce. Ale to vy přece taky! Přestaňte si stěžovat, věčně uklízet, vařit, starat se o děti a naučte i svého muže činnostem navíc.
Oranžové pračky v řadě vedle sebe

Uklízí muži? Jak to chodí v domácnostech?

Muž přijde z práce, spořádá oběd a lehne si k televizi. Potřebuje si přece po práci odpočinout. V mnoha domácnostech častý obrázek.
Netýká se to jen českých domácností, situace není pro ženy růžová téměř nikde. V USA celých 80% žen zastává veškeré domácí práce (v ČR je to okolo 60%).
Je to typický model a ženy si za něj mohou často samy. Ženy chtějí mít čistou až dokonalou domácnost, perfektně obstarané děti a každý den teplé jídlo pro svého muže. Ale jde to zvládnout při práci? A má žena čas na své záliby, kam zmizel volný čas? Řekněte si dost, takhle to přece nejde!

Naučte muže uklízet - řád v domácnosti

Hned na začátku soužití nastolte muži řád. Nebuďte otrokyní, půl práce vy, půl muž. Odborníci radí sepsat si nejčastější úkoly a rozdělit je do kategorií.

  • kategorie činností, které zvládne jen muž
  • kategorie činností ryze ženských
  • kategorie činností, které zvládnete oba
Poté se s partnerem domluvte na plnění činností dle kategorií. Své úkoly plňte poctivě, ale partnera kontrolujte. Častou situací totiž je, že se vše vrátí do starých kolejí. Tomu musíte zabránit! Uvidíte kolik vám najednou zbyde volného času!
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies