Nechráněný sex

V záchvatu vášně jste podstoupila sex naostro nebo se vám nešťastnou náhodou protrhl kondom. Pokud neplánujete rodičovství, měla byste znát metody, jak se před ním po takových nehodách zachránit.

Otevřená lahvička s rozsypanými léky

Postinor

Záchrana je tím účinnější, čím je rychlejší. Proto jednejte okamžitě. Ráno po nechráněném pohlavním styku zajděte ke svému gynekologovi pro tzv. pohotovostní antikoncepci, které se říká „pilulka po”. Vezměte si dvě tablety, přičemž druhou užijete za dvanáct hodin po užití té první.
Čím dříve první tabletu polknete, tím spolehlivější bude její účinek.
Postinor je bohužel k dostání pouze na lékařský předpis. Případných nevolností, zvracení a nepravidelného krvácení se nelekejte, jedná se o časté vedlejší účinky Postinoru, ne o příznaky těhotenství. Častému užívání této antikoncepce se vyvarujte, může způsobit rozhození menstruačního cyklu.

Yuzepeho metoda

Nechtěnému těhotenství můžete zabránit i tak, že polknete víc tablet hormonální antikoncepce najednou, např. tři tablety Cilestu. O množství se ale poraďte se svým lékařem! Liší se v závislosti na druhu antikoncepční pilulky. Vedlejší účinky Yuzepeho metody jsou silnější než u Postinoru. Objevuje se také napětí prsů a bolesti hlavy.

Nejčastější chyby s kondomem

Navlékáte kondom pozdě

Partner do vás již proniknul a vy si najednou vzpomenete na ochranu? Jenže už může být pozdě. Otěhotnět můžete i ze „šťáv”, které penis vypouští před ejakulací.

Nepoužíváte lubrikant

Pokud nepoužíváte lubrikant, kondom se může „nasucho” protrhnout. Proto jej raději zvlhčete.

Příliš volný kondom

Jen dostatečně těsný kondom vás může ochránit před početím.

Špatně ukládaný kondom

Pokud nosíte kondom v kapse nebo v kabelce, může se poškodit o jeho hrany nebo vlhkostí a horkem prostředí. Ukládejte ho raději na suché a chladné místo.

Necháváte kondom uvnitř

Po ejakulaci začne penis měknout a hrozí, že semeno vyteče z kondomu ven. Po ejakulaci by z vás měl partner jemně vyklouznout a přitom pevně přidržovat okraj kondomu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies