Nehtová modeláž - nehty a ruce zkrásní

Krásné a upravené ruce jsou základem pro každou ženu. Vypovídají o stavu našeho zdraví a osobní pečlivosti. Rukou si všímáme téměř automaticky, protože je lidé často používají ke gestikulaci. I když vám genetika nenadělila ukázkové nehty, můžete je mít...

Nalakované nehty na rukou

Po úpravě nehtů se vám zvedne sebevědomí a zvýrazní se vaše osobnost. Váš osobní styl se promítá nejen do oblékání, líčení, ale i do úpravy nehtů.
Každá žena si může zvolit přesně takový styl, který jí vyhovuje a sedí (zvolit materiál a délku nehtů, tvar nehtu, styl úpravy a samozřejmě barvu finálního nalakování a doplnění ozdobami).

Péče o nehty

Aby ruce a nehty vypadaly vždy krásně, musíte o ně pečovat. Suché pokožce rukou dopřejte jemný peeling, masáž, výživu v podobě masek na ruce a nehty (stačí aplikace jednou týdně) a často používejte jemný krém na ruce a nehty.
Můžete vyzkoušet i parafinoterapii, pokožka se po ní viditelně zjemní a ruce v krátké době získají krásný a upravený vzhled.
Míváte-li často studené ruce, trpíte zřejmě špatným krevním oběhem, proto vyzkoušejte masáže. Začněte masáž u konečků prstů a krouživými pohyby postupujte k zápěstí. Takto promasírujte každý prst 3-4krát a pak přejdetě k tzv. roztírání rukou (můžete použít olejíček).

Nejžádanější úpravy nehtů - nehtová modeláž

Klientky si rády nehty zdobí bez ohledu na věk. Největší zájem je o květinové vzory. Mohou se zdobit podle ročních období, podle události (svatba, ples apod.) a zajímavým efektem je tzv. 3D efekt, kdy např. kytičky v naneseném gelu jakoby „plují”. I do zdobení nehtů se promítají aktuální trendy, ale je důležité, aby vám zvolený styl slušel, aby typově seděl k vaší osobnosti.
Zdobení nehtů je třeba přizpůsobit i povolání – ne vždy je vhodné pestré a nápadné zdobení nehtů. Jsou také typy žen, které chtějí působit co nepřirozenějším dojmem. Je důležité, abyste se cítila sama sebou a neměla pochybnosti, zda vám to sluší či nikoliv.

Záleží u nehtové modeláže na věku?

U nehtové modeláže věk určitě hraje roli. Ženy do 30 let volí nejčastěji francouzskou modeláž. Ženy starší volí jemné pastelové tóny a v období plesové sezony vevodí barva červená.

Nejpopulárnějším tvarem nehtů jsou rovné špičky, starší ženy by měli volit nehty se špičkou spíše zakulacenou. Správná volba tvaru nehtů vám může změnit vzhled rukou, zejména prodloužit prsty. Nechte si poradit od nehtové designérky.

Proč volit nehtovou modeláž?

Modeláž nehtů je doporučována z důvodu estetického a z důvodu slabých a lámavých přírodních nehtů. Pěstěné ruce a nehty jsou vaší vizitkou a pokud nemáte od přírody krásné nehty a chcete to změnit, volte nehtovou modeláž. Během pár hodin vám manikérka či nehtová designérka může několika způsoby a technologiemi nehty prodloužit a zpevnit.

Druhy nehtové modeláže

Nejznámější a nejpoužívanější je akrylová a gelová technologie prodlužování nehtů. Výsledkem jsou pevné a přirozeně vypadající nehty.

Akrylové nehty - nehtová modeláž

Výhodou akrylových nehtů je, že rychle tvrzené nehty jsou pevnější. Naopak nevýhoda je, během práce budete cítit nepříjemný silný zápach a jsou možné i alergické reakce (nedivte se, že manikérka použije roušku). V dnešní době jsou ale materiály čím dál šetrnější k našemu zdraví a již existují i akryly bez zápachu a bezprašnou technologií. Akryl se nehodí pro slabé a měkké nehty.

Gelové nehty - nehtová modeláž

Gelové nehty jsou pružné, tenčí a pro váš vlastní nehet částečně prodyšné. Vzhled gelových nehtů je více přirozenější než u akrylu. Současné gelové systémy na modelování nehtů jsou vyrobené bez kyselinových materiálů a to dává možnost dlouhodobého nošení bez neblahého vlivu na zdraví.

Gelové nehty napořád?

Umělé nehty se musí po první modeláži doplňovat. Častost doplnění je u každé zákaznice individuální, záleží na rychlosti růstu vašeho nehtu, ale je to zhruba co 3-4 týdny. Po první modeláži mohou vaše nehty růst rychleji – při modeláži dochází zároveň k masáži prstů, což růst podporuje.

Gelová technika krok za krokem - nehtová modeláž

Gelové nehty se mohou aplikovat na jakoukoliv velikost i tvar nehtu. Gelové nehty se tvoří nanášením vrstev gelu na přírodní nehty. Vzájemně se spojí a ztvrdnou v pevný nehet. Nehty tuhnou působením ultrafialového světla v UV lampě. Mezi umělými nehty mají gelové nehty nejpřirozenější vzhled – vypadají jako vaše vlastní, jen jsou delší a pevnější a lak na nich vydrží opravdu dlouho. Gelové nehty vám ušetří spoustu času v péči o pěstěné ruce.


  • Prvním krokem je dezinfekce, odmaštění a zdrsnění nehtů a následné nalepení plastových tipů a jejich přepilování.
  • Poté se na nehty nanáší PRIMER (tekutina, zvyšující přilnavost materiálu). Na takto připravený nehet se nanáší první vrstva gelu (base) a vytvrdí se v UV - lampě na 2 minuty.
  • Následuje druha silnější vrstva tzv. modelovacího gelu. Během nanášení této vrstvy tvarujeme C-oblouk (zesilujeme stresovou zónu) a opět vytvrdíme v UV-lampě na 2 minuty.
  • Poté manikérka vypiluje požadovaný tvar a odpráší nehty.
  • Nanesení třetí fáze gelu na lesk obnáší opět vytvrzení v UV-lampě.
  • Nehtová modeláž je v tomto okamžiku hotová a může se přistoupit k lakování či jinému druhu zdobení nehtů.
  • V dnešní době je spousta druhu zdobení nehtů: malování, akvarijní efekt (plovoucí zdobení v gelu), piercing, 3D zdobení a jiné.

Hrozí při modeláži nehtů riziko?

Riziko při modeláži hrozí v případě, že jej provádí laik nebo nejsou dodržována některá pravidla. Nebezpečím je hlavně pilování a zdrsňování samotného nehtu při první aplikaci (případně při úpravách, kdy se nehet ulomil a musí být nahrazen novým). Zdrsnění povrchu nehtu musí být prováděno jemně, opatrně, nesmíte pociťovat bolest.

Poškození nehtové ploténky při modeláži

Stačí opravdu chvilička a nehet je k aplikaci připraven, proto navštěvujte speciálně vyškolené manikérky a designérky, nesnažte se o provádění nehtové modeláže doma či u kamarádky, která to „umí”.
Může se stát, že si poškodíte nehtovou ploténku a narušíte celý nehet, mohou se vyskytnou i plísně a léčba je velmi bolestivá. Při správně provedené modeláži a následném doplnění je přírodní nehtová ploténka v pořádku – není výrazně ztenčená nebo poškozená.

Kdy nepodstupovat nehtovou modeláž

  • Trpíte-li plísní nebo kandididou.
  • Léčíte-li se antibiotiky a chemoterapiemi.
  • Těsně po provedení neodborné manikúry během které byla poškozena kutikula.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies