Nejhorší diety – TOP 3

Při hubnutí a držení „zaručených“ diet si můžete ublížit. Podívejte se na tři nejhorší diety, které vás mohou potkat.

Žena s otevřenou pusou  držící osobní váhu

<!-- -->

Zbavte se kil jednoduše

Diety jsou noční můrou všech, kteří se o ni pokoušeli už několikrát a stále bezvýsledně. Kila se jich drží zuby nehty nebo se rychle vrátí zpět na své místo. Kde dělají chybu? Patříte mezi ně? Možná jste zatím žádnou dietu nezkoušeli a nevíte, jak na ni. Vězte, že se nadbytečných kil můžete zbavit jednoduše. Jen se přestaňte vymlouvat na nedostatek vůle, času a zákeřnost genetických dispozic.

Nehledejte žádné preparáty na hubnutí a neuvažujte ani o liposukci. Nejspolehlivější metodou při shazování kil a udržení váhy je pravidelný pohyb. Že nemáte čas? Alespoň obden vynechejte svůj oblíbený odpolední seriál a věnujte tuto chvíli pouze sobě. Běhejte, jezděte na kole, skákejte přes švihadlo nebo běhejte na místě a protahujte svaly. Každý pohyb se počítá a nejen, že shodíte nějaké to kilo, ale budete také plni energie. A nezapomeňte na syrovou zeleninu a dostatek vody.

Třetí místo - Bodová dieta

Název této diety vám už naznačil, kterou cestou se máte ubírat. Každá potravina má podle této formy určitý počet bodů. Vaším úkolem je dodržet denní příjem těchto bodů bez ohledu na to, jakou tělesnou stavbu máte a kolik energie vaše tělo potřebuje pro nutné fungování. Zkonzumovaný počet bodů za jeden den přitom nesmí přesáhnout 22. Pokud se tedy rozhodnete, že máte dnes chuť na kousek dortu ke kávě, přišli jste rázem o třetinu bodů a většinu dne budete muset hladovět. No není to stresující?

Druhé místo - Atkinsova dieta

Jedna z nejzákeřnějších diet, která se objevuje v časopisech a jiných mediích či na internetových fórech je Atkinsova dieta. Ta spočívá v konzumaci především tučných potravin a například ovoce a zelenina je zde úplně zapomenuta. V zásadě se jí tedy především maso, vejce, ryby, sýry a spousta tuku. Zakázáno je jíst potraviny, které obsahují sacharidy (tedy cukry) a mezi ně patří třeba těstoviny, pečivo, rýže, brambory, obiloviny a cereálie. Nesmí se sladit, pít alkohol, pít slazené nápoje a dovolena není ani káva. Atkinsova dieta vás zavede přímo do pekla. Játra nestíhají takové množství tuku zpracovat a může dojít k jejich selhání. Dále tím trpí i cévy a další důležité orgány.

První místo - Hladovka

Hladovka je nejhorší možná dieta, pro kterou se můžete rozhodnout. Jednodenní hladovka nikomu neublíží, ale ani nepomůže. Dlouhodobá hladovka (více než 3 dny) tělu skutečně neprospívá a ztělo ztrácí důležité minerály a vitaminy. Hladovka se může držet pouze tehdy, chcete-li ji využít například k detoxikaci (nejméně 36 hodin, nejdéle 3 dny). Pro shazování nadbytečných kil je ale nevhodná. Při držení hladovky sice shodíte, ale kromě zdravotních potíží vás po nějaké době čeká původní váha a často i několik kilogramů navíc.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies