Nejhorší zlozvyky při jídle

Mlaskání, srkání horké polévky, říhání po jídle… Ať chceme nebo ne, téměř každý z nás má nějaký ten zlozvyk, který provozuje před, během a nebo po jídle. Který zlozvyk je podle Vás ten nejhorší?

Žena u stolu jí zeleninový salát

Mlaskání při jídle

Nejčastějším zlozvykem při jídle, je mlaskání. I když jídlo strávníkovi moc chutná, nemusí to dávat ostatním u stolu tak hlasitě najevo. Už jen při pouhém jednom mlasknutí, mnohým vstávají vlasy na hlavě hrůzou.

Říhání během a nebo po jídle

Říhnutím během a nebo po jídle rozhodně na nikoho dojem neuděláte - ani doma, natož při slavnostní příležitosti. I když je v Africe a nebo v Číně říhnutí po jídle dokonce nutností a znamená poctu kuchařovi, který jídlo uvařil, v České republice se jedná o zlozvyk.

Srkání horké polévky a hltání jídla

Dalšími zlozvyky, které rozhodně patří do našeho žebříčku, je srkání horké polévky a hltání jídla. Oba výše uvedené jsou oblíbené zejména u dětí, které rády provokují rodiče a nebo spěchají ven za zábavou a nemají čas na to, aby se v klidu najedly.

Sledování televize a čtení novin při jídle

Velmi častým zlozvykem při jídle, je také sledování televize (někteří jedinci tento zlozvyk vygradují nohama na stole a talířem s jídlem pod bradou) a nebo čtení novin. I když jsme do daného pořadu a nebo článku „zažráni", jídlo by mělo být přednější a pozornost bychom měli věnovat zejména jemu.

Konzumace jídla u počítače

Novodobým zlozvykem je také konzumace jídla u počítače při práci. Bohužel tento zlozvyk je velmi nehygienický, což si mnoho lidí neuvědomuje.

Hlasité zacházení s příborem

No řekněte sami, komu by během chvilky nelezlo na nervy, když by vedle nás seděla osoba, která by během jídla hlasitě příborem tloukla do talíře? Ano, ani toto nesmíme opomenout v našem žebříčku nejhorších zlozvyků při jídle.

Vylizování talíře po jídle

Nejen zvířata rády vylizují talíře po jídle, ale také lidé. Někomu to přijde sice normální, ovšem jedná se opět a pouze o zlozvyk.

Jaký zlozvyk je podle Vás nejhorší? Diskutujte pod článkem!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.3 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies