Nejhůře placená zaměstnání

Chcete se dozvědět, v jaké práci rozhodně žádné finanční terno neuděláte? Jaká jsou nejhorší a nejhůře placená zaměstnání vůbec? Přečtěte si náš následující článek a dozvíte se více…
Tužka s pravítkem a kružítkem ležící na papíře

Práce – vysoká kvalifikace a nízká výplata

V současné době existuje čím dál více druhů zaměstnání a zaměstnavatelé tvoří další a další pracovní pozice, které v minulosti neexistovaly. Vše souvisí s rozvojem životního stylu, ke kterému u nás dochází mílovými kroky.

 

Přesto si někteří zaměstnanci stěžují na nedostatek financí za vykonanou práci, která je spojená s jejich vysokou kvalifikací.

 

Podle průzkumu jsou nejvíc nespokojení někteří zaměstnanci u státního sektoru. Mají pocit, že jejich vysoká kvalifikace neodpovídá finančnímu ohodnocení, které za práci dostávají.

 

Na straně druhé, ve státním sektoru mají výhodu oproti lidem, kteří jsou zaměstnáni u soukromého sektoru. Jejich plat se zvyšuje s ohledem na dobu trvání na určité pozici a také se nemusí potýkat s mnohým problémy, které se stávají u soukromníků – například výplata, která nepřijde přesně v daný termín, apod.

Nejhůře placená zaměstnání

Nejméně placení jsou lidé, kteří mají pouze základní vzdělání. Mnohdy si nemohou najít práci, kterou si běžný středoškolák najde bez problémů. Mít velké štěstí nebo doplnit si vzdělání jsou pro tuto skupinu lidí jediným řešením.

Nejtěžší zaměstnání

Pokud si myslíte, že nejtěžší zaměstnání spočívají v těžké fyzické práci, mýlíte se. Lidé, kteří například tvrdě pracují na stavbě nebo provádějí jinou těžkou fyzickou práci, jsou z velké většiny velmi dobře finančně ohodnoceni a mnoho dotazovaných také práce velmi baví.

 

Mezi nejnáročnější zaměstnání patří takové, u kterých se vyskytuje více faktorů jako časté přesčasy, neustálý stres nebo vysoké požadavky ze strany zaměstnavatele.

Další zajímavé články z rubriky práce a kariéra

Test - umíte si vybudovat respekt?

Nejlépe placená zaměstnání

Práce - životopis o vás mnohé napoví

Příprava na psychotesty

10 nejzajímavějších povolání

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies