Nejkrásnější thajské ostrovy

Thajsko, to nejsou jen nádherné pláže. Nabízí také prvotřídní kuchyni, spoustu unikátních památek, exotickou faunu i flóru a pohádkový podmořský svět. Chcete strávit letošní dovolenou v panenské přírodě? Vyberte si některý z nejkrásnějších ostrovů Thajska.

Malé ostrovy v Thajsku

Thajsko? Dovolená v ráji!

V Thajsku si přijde na své každý. Toužíte-li po dobrodružství, můžete se tu svést na slonovi, vykoupat se pod vodopádem, ochutnat smažené kobylky a spát v dřevěných chýších. Hledáte-li spíše relax, oceníte vyhlášené thajské masáže, luxusní ubytování i stánky s nádhernými orientálními suvenýry. Pláže nabízí Thajské ostrovy jak opuštěné, nedotčené civilizací, tak i divoké, pulzující životem.

Thajské ostrovy – přeplněné i opuštěné

Mezi turisticky nejvyhledávanější patří největší thajský ostrov Phuket. Bohužel právě díky své popularitě je v posledních letech doslova přeplněný turisty. Pokud hledáte luxus a zábavu, proč ne. Jestli se ale chcete kochat panenskými plážemi a užít si trochu soukromí, vydejte se jinam.

Ko Samet - ostrov pro zamilované

Ostrov je součástí národního parku, pláže jsou proto přístupné za malý poplatek. Díky nádherným plážím s bílým pískem, kokosovým palmám a průzračným mořem se zde budete cítit jako Alenka v říši divů. Východní pobřeží ostrova je rušnější, západní odlehlejší. Nejosamělejší je sever ostrova. Protože je ostrov Ko Samet pouhých 6 km dlouhý, není problém projít během dovolené všechny jeho části.

Aktivní dovolená na Ko Chang

Druhý největší ostrov Thajska leží až u hranic s Kambodžou, dopravit se na něj proto trvá o něco déle. Větší část ostrova tvoří deštný prales – na toulky divočinou budete dlouho vzpomínat! Půjčovnu mořských kajaků turisté často využívají k plavbě na nedaleký opuštěný ostrov. Ko Chang nabízí široké možnosti vyžití: šnorchlování, nakupování, jízda na slonech a mnoho dalších.

Ko Samui - zábava i relaxace

Jedno z mála ostrovů s letištěm. Ko Samui uspokojí každého – můžete se tu potápět, sportovat, pozorovat motýly a divoké orchideje, navštívit buddhistické kláštery, vybouřit se v nočních klubech nebo si zajet na sousední ostrov Ko Pha Ghan, kde se každý měsíc při úplňku konají Full Moon Party. Počasí je zde velmi stálé a místní obyvatelé údajně ze všech thajských ostrovů nepřátelštější.

Phi Phi Islands - ostrovy z filmového plátna

Ostrov Koh Phi Phi, největší ze souostroví Phi Phi Islands, proslavil kultovní film Pláž s Leopardem Di Capriem v hlavní roli. Kdysi absolutně nedotčený kousek země obydlený pouze původními obyvateli se stal luxusním sídlem pokrytým penziony, hotely, restauracemi, obchodními centry, bankami a bary. Hoteliéři se mohou přetrhnout o volný pozemek, čímž původní krása nedotčeného ostrova pomalu upadá. I přesto tady ještě najdete spoustu panenských míst – například slavná Maya Bay, kde se natáčel zmíněný film Pláž.

Ke kochání se podmořským životem vám postačí šnorchl – pár metrů od břehu zde spatříte to, co jinde v hloubce několika kilometrů! Rozhodně si nenechejte ujít výlet na okolní ostrov Krabi nebo na James Bond Islands.

Co byste měli vědět, než vyrazíte do Thajska

Doprava a ceny

Na všechny Thajské ostrovy se dostanete z Bangkoku – odtud nabízí spousta cestovních kanceláří přímé spoje. Ubytování v Thajsku seženete již od 200 Kč za obyčejnou dvojlůžkovou chatku. Čerstvého pečeného kraba pořídíte za cenu nižší než kilo grilovaného kuřete. Thajsko je tedy zemí nejen překrásné přírody, ale i příznivých cen.

Doklady a vízum

Abyste mohli vycestovat do Thajska, potřebujete vízum. To si vyřídíte na Velvyslanectví Thajského království v Praze. Potřebovat budete pasovou fotografii, platný pas a cca 800 Kč. Řídit v Thajsku automobil můžete pouze s platným mezinárodním řidičským průkazem. A pozor - jezdí se vlevo!

Počasí v Thajsku

Od listopadu do dubna v Thajsku vládnou tropické deště, lepší je proto vycestovat mimo toto období. Pouze ostrovy Ko Samui a Ko Tao mají specifické mikroklima a prší tu pouze v listopadu.

Thajské zvyky

V Thajsku se zdraví sepnutím rukou ve výšce obličeje a mírným úklonem. Nebojte se zdravit a děkovat často – děkuji se řekne: „khrab“. Před vstupem do buddhistického chrámu si vždy zujte boty!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies