Nejlepší lanová centra v ČR

Lanová centra původně vznikala jako místa výcviku vojenských jednotek a profesionálních sportovců. Dnes jsou oblíbeným místem všech, kteří touží vyzkoušet něco dobrodružného. Které z mnoha lanových parků ale nejvíce stojí za to?

Dítě v lanovém centru

Horské lanové centrum Tarzanie – největší v ČR

Největší české lanové centrum najdete v Beskydech, asi 5 km od Frenštátu pod Radhoštěm v malé obci Trojanovice. Na celkové ploše 10 105 m2 se nachází 5 druhů různě obtížných tras. Nejnáročnější je tzv. Černá trasa – obsahuje 35 překážek a zdolají ji opravdu jen ti fyzicky nejzdatnější a nejvynalézavější. Není však nejdelší – tou je trasa žlutá, měřících neuvěřitelných 561 metrů. Lanové překážky jsou postaveny ve výškách od 2 do 14 metrů nad zemí a zahrnují nejrůznější přechody po žebřících, lávkách a různě vysoko zavěšených kládách, ale také náročné smyčky a sítě. Velmi oblíbené jsou přejezdy ze stromu na strom po laně připevněném kladkou – v některých případech se takto zhoupnete i nad horskou řekou Lomnou.

Adrenalin park je rájem pro všechny milovníky adrenalinu. Kromě lanového centra si zde také můžete vypůjčit terénní čtyřkolky, projet se na koních, vyzkoušet paintball, lukostřelbu, bungee trampolínu, obří houpačku (vynese vás až do výšky deseti metrů!), obří (14 m) horolezeckou a lanovou věž v jednom nebo se projet na kánoi. Samotné lanové centrum nabízí tři typy tras, zdolání té nejdelší trvá přibližně dvě hodiny.

Adrenalin park Jeseníky najdete v nádherném prostředí v úpatí hor, konkrétně v obci Česká Ves. Park je součástí ranče Orel.

Lanové centrum PROUD – Harrachov

V Krkonošském národním parku najdete na ploše 5 500 m2 nespočet lanových drah. Kromě těch, které jsou určeny k individuálnímu zdolávání, jsou zde i dráhy určené pro týmy – doporučujeme proto zajet zde s přáteli a adrenalinovou pochoutku vyzkoušet. Specialitkou je zde také tzv. Challenge tower – lanová věž s mnoha překážkami, plošinou ve výšce 12 metrů a 80 metrů dlouhou lanovkou.

Adrenalin centrum Yellow Point Špindlerův Mlýn

Perfektní krkonošské lanové dráhy najdete také v Adrenalinovém centru ve Špindlerově Mlýně. Kromě samotných lanových drah se můžete vyřádit i na obří houpačce nebo se přemostit prostřednictvím superrychlé lanovky přes nedalekou Labskou hrázi (nebo ji slaňovat). Adrenalin slibují i horské koloběžky, čtyřkolky, trampolíny či horolezecké stěny.

Lanový park Libín – pastva pro oči

Další z mnoha lanových parků, chlubící se šesti trasami ve výšce 4 až 20 metrů nad zemí, nádhernými scenériemi a přejezdem přes místní jezírko se nachází nedaleko prachatické vyhlídkové rozhledny Libín v nadmořské výšce 1000 metrů. Na své si zde přijde jak úplný začátečník, tak i zdatný sportovec.

Lanový park Křemešník

Devět kilometrů od města Pelhřimov se v blízkosti hotelu Křemešník nachází stejnojmenný lanový park. Protože se většina překážek nachází ve výšce okolo deseti metrů nad zemí, patří tento lanový park spolu s Libínem mezi nejvyšší v ČR. Kromě zdolávání překážek zde ale můžete vyzkoušet i spoustu jiných dobrodružných a adrenalinových atraktivit nebo se jen brouzdat romantickým prostředím obce Nový Rychnov.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 4 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies