Největší záhady světa - 1.díl

Přitahuje vás tajemno? Hlodá ve Vás pocit fantasy snílka v těle jinak vždy svéhlavého realisty? Zamyslete se nad úkazy, které jsou zahaleny sítěmi nadpřirozena!

Sochy na Velikonočním ostrově,který leží uprostřed Tichého oceánu

Bermudský trojúhelník

Toto záhadné místo se vyskytuje někde mezi Miami na Floridě, Portorikem a ostrovem Bermudy. Čím je toto místo, tak podivuhodné? Právě tady totiž mizí tucty lodí a letadel bez jakékoliv stopy, a právě proto si vysloužil post – největší záhady všech dob. Co je příčinou tajemného mizení objektů? Zřejmě síla či jev, který věda zatím nedokáže rozpoznat. Touto problematikou se zajímá Charles Berlioze, který o Bermudském trojúhelníku napsal knihy (The Bermuda Triangle – Bermudský trojúhelník, Without a Trace – Beze stopy). Vyskytly se teorie, že za ztráty lodí a letadel mohou mimozemšťani, avšak to je jen čirou domněnkou. Záhada bermudského trojúhelníku doposud nebyla vysvětlena, a proto je lepší se tomuto místu raději vyhnout.

Sochy „moai“ na Velikonočním ostrově

Zhruba 300 soch lemuje obvod Velikonočního ostrova. Neví se, kdo je zde vystavěl, ani proč. Možná měly představovat zemřelé předky (náhrobky), nebo měly napodobovat bohy, které domorodí obyvatelé uctívali? Třeba měli nahánět hrůzu, a tak vytvářet pomyslnou stráž celého ostrova. Ale otázkou zůstává, jak se sochy dostaly na svá místa? Existuje několik teorií o jejich možném přemístění z vulkánu Rano Raraku až ke vzdáleným místům na okrajích ostrova, a to za pomocí sání, dřevěných válců apod.. Ačkoliv nakonec to vedlo jen ke zjištění různých nedostatků, jenž tyto možnosti skrývaly a tudíž byly zavrhnuty. Doposud se o jejich vzniku může jen polemizovat.

Tajemná Atlantida

Jedná se o legendární kontinent, na kterém by měla sídlit velice vyvinutá civilizace, kterou však zničila obrovská přírodní katastrofa okolo roku 9600 před Kristem. Zdrojem informací, kde je popsána atlantská kultura, její státní zřízení a poloha (měla by se nacházet někde v Gibraltarském průlivu), jsou Platónovy spisy. V dialozích Timaios a Kritias je popsáno vyprávění řeckého státníka Solóna, který se o Atlantidě dozvěděl „prý“ při své cestě do Egypta. Existence tohoto kontinentu nebyla nikdy stoprocentně potvrzena, avšak kdo ví, kde je skrytá pravda o Poseidonově království.

Teorie velkého třesku

Velký třesk (z ang. Big Bang) je vědní kosmologická teorie, která přibližuje ranný vývoj a tvar vesmíru. Hlavní myšlenka spočívá v tom, že obecná teorie relativity může být zkombinovaná s pozorováními galaxií vzdalujících se od sebe, z čehož se dá odvodit stav vesmíru nejen v minulosti, ale i v budoucnosti. A důsledek? Vesmír měl dříve vyšší teplotu i hustotu, avšak postupem času začalo pozorované rozpínání vesmíru, jenž vysvětluje vznik a vývoj vesmíru. Ale teorie zůstává pouze teorií a toto období historie vesmíru zase velikým otazníkem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies