Největší záhady světa - 3. díl

Nejasnostmi se to okolo nás jenom hemží... Ve většině případů bohužel platí, že jakmile se blíží možnost odhalení, tak nám nějaká skrytá síla zabrání v odhalení pravdy. Užijte si poslední díl ve společnosti nadpřirozena.

Visuté záhrady Semiramis

Babylónské zahrady

Semiramidiny visuté zahrady byly postaveny ve starobylém městě Babylon, jenž se nacházelo v Mezopotámii. V současnosti se nachází na území východně od břehu řeky Eufrat, přibližně 50 kilometrů na jih od Bagdádu v Iráku. Tyto zahrady patří k jedněm z největších záhad a od novověku až do začátku našeho století, se považovaly za přelud. Zahradu tvořilo 7 parků s visutými terasami, množstvím dřevin, živých plotů a květin. Terasy byly nazvany „visuté“ proto, že vypadaly jakoby viseli či se vznášeli. Z nejvyšší terasy voda stékala dolů přes všechny zahrady. V parcích tekly potůčky, nacházeli se tam drobné vodopády a na malých rybnících plavaly kačenky a žáby kvákaly. V opuštěném Babylóně se v létě zastavil život, pouze Semiramidiny zahrady byly rozkvetlé a plné svěžích rostlin, ledabyle tam poletovaly včely, motýli a vážky. A právě tento kontrast zařadil babylonské zahrady k divům světa.

Letouny mizící v ďáblově moři...

Beze stopy a možnosti vysvětlení, mizí stovky letadel a lodí v oblasti východně od Japonska. Záznamy spadají k datu 15. října 1974, kdy se letoun Hercules C-130 se svou šestičlennou posádkou po cvičném letu nad Tichým oceánem vracel na základnu. Bohužel už nepřistál, posádka nevyslala žádný nouzový signál a nebyly objeveny ani žádné trosky letadla. O pár měsíců později letoun typu C-117, jenž odstartoval z námořní základny Iwakuni, se při zkušebním letu setkal s neidentifikovatelnými objekty. Ty posádka identifikovala jako šest objektů ve tvaru disku, které měly barvu ocelového odlitku. Naštěstí pro ně, objekty sledovaly dopravní letoun několik minut a poté během okamžiku zmizeli z dohledu. To nebyl poslední případ, kdy byli podivuhodné objekty zpozorovány. Ďáblovo moře neboli ďábelský trojúhelník, se nachází východně od Japonska směrem k ostrovu Wake, pak na jih ke Guamu a zpátky k Japonsku. A co mají společného bermudský a ďábelský trojúhelník? Především rušení navigačního a komunikačního zařízení. Zajímavé také je, že obě místa leží téměř naproti sobě na opačných stranách severní polokoule. Náhoda a nebo opravdová záhada?

Yetti mezi námi?

Jedná se o druh sněžného či horského tvora vyskytujícího se v různých částech světa, například v Himalájích, Severní Americe, Kavkazu a Sibiři. Právě z těchto oblastí jsou známy stovky zpráv o spatření tohoto podivuhodného živočišného druhu. Jedná se o slepý článek vývojové větve člověka či našeho vzdáleného předka? Skutečné důkazy o existenci sněžného muže lze rozdělit do tří hlavních kategorií: stopy, očití svědkové a hmatatelné důkazy, jako jsou lebky a kůže. Bigfoot či Alma jsou dalším pojmenováním tvora, který má prý takovou sílu, že dokáže zlomit vaz dospělému býkovi, je rychlejší než člověk nebo pes a celé jeho tělo (včetně obličeje) je porostlé dlouhými chlupy. V 50. a 60. letech byl považován pouze za legendu, ale dnes, když přibývá více důkazů o jeho existenci a mnoho důvěryhodných svědků potvrdilo, že jej spatřilo, nesmíme tento jev brát na lehkou váhu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies