Nemůžete usnout? Tohle vám určitě pomůže

Máte problémy s usínáním? Trápíte se, převalujete a ne a ne usnout? Prášky nejsou jediným řešením. Poradíme vám několik osvědčených triku, které opravdu zabírají. A věděli jste, že některé potraviny vám také mohou pomoci snadněji usnout? Pojďme si říct, které to jsou.

Nemůžete usnout? Tohle vám zaručeně pomůže

 

Chcete mít zdravý a klidný spánek? Kterým potravinám byste se měli vyhnout a které vám pomohou usnout?

 

Když chcete v klidu usnout, snězte večeři ideálně 3 hodiny před spaním. Také byste měli zapomenout na tučné a příliš sladké či kořeněné pokrmy. Patříte k milovníkům silné kávy nebo čokolády? Pak se budete muset naučit, jak tyto chutě, udržet na uzdě, neboť právě ony mohou za to, že nemůžete spát. Zvýšená konzumace kofeinu a cukru mohou zcela rozhodit vaše přirozené biorytmy.

 

Nemůžete spát? Dejte si kousek krocana nebo bramborové kaše. Vyzkoušejte to, někomu to prý pomáhá. Krocan obsahuje aminokyseliny tryptofanu, jež pomáhají navodit klidný a hluboký spánek. Tyto aminokyseliny pomáhají mozku produkovat serotonin a melatonin, což jsou látky, které jsou nezbytné pro uvolnění těla. Připravují tělo ke spánku. Brambory odbourávají kyseliny, které blokují tryptofan.

 

Banány také obsahují melatonin, jenž dá mozku signál, že je na čase se uvolnit a vypnout. Kromě toho najdeme v dužině i hořčík, jenž podporuje svalovou relaxaci. Hořčík také zmírňuje fyzické napětí a zbaví vás stresu. Mléko je také užitečný pomocník. Horké mléko má uklidňující účinky, ale neměli byste jej kombinovat s jinými bílkovinami.

 

Několik tipů na závěr pro snazší usínání

 

  • Jestliže se vám hlavou honí nejrůznější myšlenky a scénáře, musíte mozek nejprve zklidnit. Myšlenky můžete zklidnit pomocí pomalé hudby nebo se projděte po pokoji a zároveň zhluboka dýchejte.
  • Choďte spát ve stejnou dobu a dlouho neponocujte. Ideální doba pro usínání je mezi 9 a 11 hodinou večer.
  • Nejlépe vás uklidní dobrá knížka. Raději si ale nečtěte v detektivce, tedy pokud to není váš šálek kávy. A klidně se můžete začíst i do nějaké učebnice či slovníku.
  • Před spaním vždy vyvětrejte místnost a alespoň půl hodiny před ulehnutím do postele vypněte všechnu elektroniku.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies