Nenechte strach, aby ovlivňoval váš život

Abyste prožili spokojený a naplněný život stačí, abyste se nikdy nenechali ničím zastrašit. Zkuste být více odvážní a nebojte se, udělat krok do neznáma. Pokud změníte svůj postoj k životu, zjistíte, že všechny dveře máte otevřené. Je jen na vás, do kterých vstoupíte.

Nenechte strach, aby ovlivňoval váš život

 

Posouvejte se v životě dopředu. Většina z nás dělá chybu především v tom, že místo toho, aby dělali to, co je baví, se jen neustále vymlouvají. Výmluvy ani strach by vás neměly zastavit na vaší cestě ke štěstí.

 

Eliminace strachu není nic jednoduchého

 

Nejprve si musíte sami sobě přiznat, čeho se vlastně bojíte, co vám nahání hrůzu. Může se jednat o určitý typ situace, do které se nechcete dostat, nebo máte strach, že někoho zklamete a podobně. Strachů můžete mít několik. A není zrovna lehké si je všechny přiznat.

 

Ať už máte strach z čehokoli, měli byste vědět, že je to pouze stav vaší mysli. Je to vlastně projev těla buď na něco neznámého, nebo se bojíte něčeho ze své minulosti. Možná máte špatnou předchozí zkušenost a pořád ještě ten pocit strachu máte v sobě.

 

Poradíme vám jen jediné, dělejte to, z čeho máte strach. Čím častěji to budete dělat, tím se rychleji a účinněji zbavíte svého strachu. Berte svůj strach jako svého učitele. Nesmíte se svým strachem bojovat, pracujte na něm, aby vás už neomezoval ve vašem rozvoji.

 

Pokud na sobě chcete pořádně zapracovat, zbavte se také všech výmluv. Tyto jsou nejčastější:

 

  1. “Já to neumím.” - To, že něco neumíte, ještě neznamená, že to s trochou píle a trpělivosti nezvládnete. Co neumíte, můžete se kdykoli doučit. A když už to nezvládnete sami, tak poproste někoho z vašich přátel či blízkých. Určitě vám rádi pomohou.
  2. “Já to nezvládnu.” - Jak to můžete vědět, když jste to ještě ani nezkusili? A i kdybyste už měli svůj neúspěšný pokus za sebou, kdo tvrdí, že na podruhé či na pošesté to nedokážete? Ze svých chyb si berte ponaučení a snažte se do budoucna zlepšit nebo se na to kouknout z jiného úhlu pohledu.
  3. “Já za to nemůžu.” - Typická výmluva těch, kteří se svou neschopnost či lenost snaží skrýt tak, že obviní druhé kolem sebe. Vy jste ten, co dělá rozhodnutí, tak jste za to i vy sám odpovědný. Nikdo jiný.
  4. “Nemám tolik času, kolik bych na to potřeboval.” - Tato výmluva je ze všech ta nejhloupější. Kdo jiný, než vy, je pánem vašeho času? Otázkou není, kde najdu potřebný čas, ale jak rozeznat, co je a není pro mě podstatné. Proč byste měli věnovat čas něčemu, co vás nedělá šťastným?
  5. “Udělám to zítra.” - Tady rozhodně platí pravidlo: “Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek”. Čím dřív se na to vrhnete, tím líp. Nikdo z nás neví, kolik času nám ještě zbývá. Tak proč to odkládat na později, když už žádné “později” být nemusí?

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies