Neobjevená Kalábrie - výjimečná dovolená v Itálii

Kalábrie patří mezi jedny z nejstarších oblastí Itálie. Oblast zaujímá takzvanou „špičku boty”, která je na východě omývána Jónským a na západě Tyrhénským mořem. Kalábrie nabízí krásnou a na pohled nedotčenou přírodu, ideální pro milovníky potápění.

Nádherná pláž s azurovým mořem v Itálii

Neobjevená Kalábrie

Kalábrie patří dodnes k výjimečným krajům Itálie, převážně pro svou krásnou a nedotčenou přírodu, průzračně čisté moře a bílé písečné pláže. Oblast Kalábrie zaujímá jihozápadní část Apeninského poloostrova, takzvanou „špičku boty”, která je na východě omývána Jónským a na západě Tyrhénským mořem. Členité pobřeží v Kalábrii je ideální pro milovníky potápění (ideální podmínky pro potápění jsou převážně v oblasti kalabrijských letovisk Tropea a Capo Vaticano). Pro nadšené fanoušky vody a surfování je Jónské pobřeží tím pravým. Milovníci historie mohou obdivovat mnohé památky, z nichž se některé řadí mezi nejvzácnější v Evropě. Pro letní dovolenou v Kalábrii si vybírejte období od května do července, kdy se teplota vzduchu pohybuje kolem 30ºC. V červenci a v srpnu teplota dosahuje až 40ºC.

Starověká oblast Itálie

Historie Kalábrie je kromě Římanů spjata i především s Řeky a Albánci, kteří zde dodnes obývají některé oblasti a doposud se nevzdávají svého rodného jazyka a obyčejů. Starověká oblast Bruzia se nazývala Kalábrií již za časů Charlese Magna.

Kalábrie – turisticky zajímavá místa pro letní dovolenou

Scilla - městečko, které skála rozdělila na dvě části

Scilla je nádherné přímořské městečko, kterému dominuje mohutná skála s hradem Castello dei Ruffo. Skála společně s hradem rozděluje obytné centrum městečna na dvě části. Z jedné strany naleznete typickou rybářskou čtvrť zvanou Chianalea. Z druhé strany Marina Grande s přímořskou promenádou a báječnou pláží, která se rozprostírá na Messinské úžině mezi Kalábrií a Sicílií.

Sibari

Sibari je moderní turistická zóna na pobřeží Jónského moře, která se vyznačuje jemným světlým pískem s pozvolným vstupem do moře. Tato turistická zóna je vyhledávána především rodinami s malými dětmi. Sibari je ideálním místem ke strávení letní dovolené. Krajina Sibari je velice bohatá na archeologické památky. Milovníkům historie umožní místní muzeum obdivovat antické předměty, které byly nalezeny v řeckých hrobech a při stále pokračujících archeologických vykopávkách antického města Sybaris, které bylo ve své době nejvýznamnějším městem celé oblasti.

Grotta delle Nimfe - jeskyně s termálním pramenem

Grotta delle Nimfe je jeskyně odkud vyvěrá termální pramen se sirnatou vodou a společně se zdejším léčivým bahnem má příznivé účinky na respirační a kožní onemocnění.

Nicotera Marina - pokochejte se překrásným výhledem na záliv Gioia Tauro

Nicotera Marina s přímořskou promenádou, bary, restauracemi, pizzeriemi a obchůdky je turistickou částí historického městečka Nicotera, které se rozprostírá na hoře Poro. Z přímořské promenády Nicotera Marina je překrásný výhled na celý záliv Gioia Tauro s jemným zlatavým pískem.

Praia a Mare - pro milovníky potápění

Moderní turistické městečko Praia a Mare se nachází se v severní části Kalábrie na Tyrhénském pobřeží. Toto město má krásnou polohu. Z jedné části je Praia a Mare otevřeno výhledu na nádherné moře azurové barvy, z druhé strany Praia a Mare se tyčí hory. Písčitá pláž přibližně 12 kilometrů dlouhá leží podél celého města. U břehu moře jsou útesy vhodné k potápění. Dominantou městečka Praia a Mare je ostrov Dino, proslulý svými krásnými jeskyněmi. Nejznámější z nich jsou Azurová a Lví jeskyně, do kterých se pořádají výlety lodí. Nejen své děti potěšíte návštěvou místního aquaparku.

Guardevalle Marina

Guardevalle Marina je městečko, které se nachází na pobřeží Jónského moře v zálivu Squilace. Zde jsou pro turisty k dispozici restaurace, bary, obchody a také úterní trhy. Guardavalle, což je původní městečko, vznikající již od 8. stol. n. l. okouzlí milovníky historie svým starobylým centrem plným zajímavých památek a historických budov.

San Nicola Arcella - chcete se opalovat na pláži mezi horami?

San Nicola Arcella je antické městečko, které se nachází nad mořem na kopci, odkud je nádherný výhled na pobřeží a ostrov Dino. Městečko zaujme převážně milovníky slunných pláží, se scenérií vysokých skalnatých hor.

Bonifanti Marina

Městečko nazývané Bonifanti Marina leží na pobřeží Tyrhénského moře. Bonifanti a jeho část Cittadella del Capo patří mezi ta nejmalebnější a nejkrásnější místa s nádechem kalabrijské atmosféry.

Santa Maria del Cedro

Santa Maria del Cedro leží na pobřeží tzv. „Cedrové riviery (Riviera dei Cedri)”, která své jméno získala díky cedrům, jenž se zde díky příznivému podnebí pěstují. Kalabrijské letovisko Santa Maria del Cedro láká své návštěvníky ke strávení příjemné letní dovolené s moderní hotelovou zástavbou, rezidencemi, spoustou barů, restaurací a dalších služeb na výborné úrovni.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies