Nepříjemné kvasinkové infekce

Kvasinky nepatří mezi nejoblíbenější témata, ale bohužel se s nimi setkáváme celkem často, především ženy. Některým ženám dělá velký problém mluvit o podrobnostech týkajících se kvasinek i s lékařem, možná že jim dnešní článek trochu pomůže.

Žena s položenými rukami na svém těle

Kvasinky jsou všude

Není tedy úplná pravda, že kvasinkovou infekci na vás přenese záletný partner, není třeba jej podezřívat. Kvasinky se pohybují všude kolem nás i v našem těle. Vše se odvíjí od stavu obranyschopnosti organismu. Nedá se říci, že jde o nákazu kvasinkovou infekcí, ale spíše jde o poruchu či oslabení imunity. Kvasinkové infekci budete náchylnější v době, kdy trpíte nějakým jiným onemocněním, psychickým či fyzickým stresem, v případě dlouhodobé léčby antibiotiky, pokud trpíte cukrovkou, po operaci, ale také v těhotenství a po transplantaci.

Je jich mnoho

Kvasinek existuje velké množství, ale ta nej, kterou diagnostikují hlavně gynekologové je Candida albicans. Většinou postihuje sliznici zevního genitálu a pochvy. Tahle kvasinka je běžným obyvatelem naší střevní a ústní mikroflóry. Běžně neškodí celým osmdesáti procentům populace. V okamžiku, kdy se přemnoží, vyvolá kandidózu. K léčbě se používají antimykotika, protože kvasinky nejsou citlivé na antibiotika. Ve většině případů zabere lokální léčba krémy nebo zaváděcími globulemi.

Samoléčba?

V okamžiku kdy zjistíte, že vás kvasinková infekce začala trápit, přestaňte si holit intimní partie, jinak se infekce ještě zhorší. Zapomeňte také na mýdlo, ať je jeho pH jaké chce, nejvhodnější je v této chvíli obyčejná voda. Odložte i tanga, ač jsou sexy. Oblékněte se do vzdušných, volných a především bavlněných kalhotek. Už jste zapomněla, jak vypadají? Tak si pusťte Bridget Jonesovou, ta vám to připomene. Co nejdříve zajděte do lékárny pro lokální antimykotikum. Lékárnice vám nabídne mast, výplach nebo globule pro zevní i vnitřní použití. V případě, že se vám infekci vyléčit nepodaří a ještě se zhorší, rychle navštivte lékaře.

Jak je to s tím holením?

Holení intimních partií se stalo běžnou denní hygienou moderní doby. Ovšem pokud jde o kvasinkové a bakteriální infekce, tady naráží kosa na kámen. Určitě i u vás se někdy objevily červené pupínky po holení, ty bolí a pálí. Právě tohle je projev roznesené infekce. Holením pomáháte bakteriím, které normálně obydlují naši pokožku dostat se dovnitř, tady mohou způsobit zánět. Dalším rizikem je používání pěny na holení. Některé ženy jsou na ni alergické a pak je to ke kvasinkové infekci už jen malý krůček.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies