Nevěra - jak se zachováte?

Pokud je vám partner nevěrný a jste si tím 100% jistá, pak máte na výběr ze dvou možností. Můžete mu odpustit, pokračovat v již poničeném vztahu a trpělivě čekat, jestli se váš vztah jednoho dne uzdraví. Druhou možností je plánování pomsty, některé ji pak vykonají, jiné si to rozmyslí, ale v konečné fázi svého partnera nakonec opustí.

Nevěra - jak se zachováte?

 

Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše - možná na tom přeci jen něco bude

 

Mezi nimi je spousta rozdílů, takže byste se spíše měli ptát, proč spolu některé páry vydrží i několik let. I když se vám to možná nebude líbit, monogamie bohužel není přirozená. Dle některých výzkumů vyplývá, že ženy mívají více sexuálních vztahů do svých 20 let.

 

Poté hledají již pevný závazek s jedním stálým partnerem. V manželství by oba měli mít 3 základní role - otec a matka, hospodyně a hospodář a také milenka a milenec. Jakmile se nějaké roli věnujete méně, rovnováha se naruší a proto se v manželství občas objeví nějaký ten problém.

 

V dnešní době končí každé druhé manželství rozvodem

 

Je to skutečně tak. Pokud byste chtěli vědět, na jakém místě v seznamu důvodů k rozvodu je umístěna nevěra, tak je až na 3. místě. Prvním důvodem k rozvodu je neporozumění si s partnerem. Hned na druhém místě je celkem opodstatněný důvod k rozvodu a tím je závislost. Ať už se jedná o závislost k hazardním hrám, alkoholu, drogám či k něčemu jinému.

 

Pokud budete dostatečně silná, můžete se pokusit partnerovi odpustit

 

Nezáleží pouze na tom, jestli jste silná, ale je to takový základ na cestě k odpuštění. Samozřejmě, že by se ze vztahu neměla vytratit láska, proto se musíte pořádně zamyslet, jestli ho ještě pořád milujete. Jestli v hloubi svého srdce naleznete odpověď - “Ano, pořád ho miluji.”, pak se můžete oba pokusit znovu obnovit váš vztah. Tedy pouze v případě, že po tom stejném touží i partner.

 

Ano, partner vám ublížil a pořádně. Faktem ale je, že my všichni neustále děláme chyby, ze kterých si pak bereme ponaučení. Tedy přesněji řečeno, měli bychom se poučit, abychom tu chybu již znovu neudělali. Pokud jste byli s partnerem celá ta manželská léta šťastní, pak by jedna malá chyba neměla ovlivnit pevnost vztahu a hloubku vašich citů.

 

Záleží ale pouze na vás, zda mu nakonec odpustíte. Vztah už sice bude navždy nějakým způsobem poničen, avšak nemusí to znamenat jeho konec. Pamatujte ale, že ne každý si zaslouží odpuštění. To je jen pro ty, kteří to chtějí nějak napravit. Dejte na radu svého srdce. Co vám říká?

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies