Nimba - zázrak kosmetiky

Nimba neboli margósa je indický strom využívaný pro svůj pozitivní vliv na kůži především v kosmetice. Ničí kožní bakterie a plísně, redukuje vrásky a odstraňuje akné. Pomáhá v léčbě i těch nejzávažnějších kožních onemocnění.

Tvář starší ženy

Původ rostliny

Nimba (Melia azadirachta) je tropický, stále zelený strom pocházející z Indie.

Léčivé části nimby

Z nimby se k léčbě využívá kůra, semena, listy, plody i olej stromu.

Léčivá síla nimby

Nimba je výjimečná především svými čistícími a detoxikačními vlastnostmi. Působí antivirově, antibakteriálně, protinádorově, antimykoticky (proti plísním), podporuje imunitu a pomáhá tělu v boji proti infekcím. Je hojně využívána v kosmetice a nemá žádné vedlejší účinky.

Nimba – použití v kosmetice

Nimba je účinná proti jakémukoliv druhu onemocnění kůže. Pokožku do hloubky vyživuje, ničí kožní bakterie a plísně, snižuje svědění, ošetřuje sluncem spálenou pokožku, podporuje hojení ran. Léčí dokonce i lupénku, psoriázu (velmi závažné, devastující onemocnění kůže) a úporné ekzémy. Používá se při léčbě rakoviny kůže, pomáhá redukovat vrásky a odstraňovat akné. Nejvíce se osvědčil nimbový olej.

Výrobky z nimby

Mezi výrobky z nimby patří nimbový olej, nimbové mléko, nimbová voda, nimbové krémy a pleťové masky, nimbové mýdlo, šampon a kondicionér. Nimba je pro své protizánětlivé a stahující účinky přidávána do zubních past a ústních vod.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies