Nordic Blading (bruslení s hůlkami)

Chcete účinně posilovat všechny partie horního těla, nohy a zaměstnat tak většinu svalů na svém těle? Pak volte Nordic Blading - sport, při kterém budete v aktivním pohybu.
Kolečkové brusle s vázáním

Nordic Blading (bruslení s hůlkami)

Nordic Blading je u nás poměrně málo známý sport, který je už ve světě značně rozšířen. Přesto v některých fitness centrech už vědí o jeho blahodárných účincích. Nordic Blading vychází ze známějšího sportu Nordic Walking, který je založen na správné technice chůze s pomocí speciálně vyvinutých hůlek.

Nordic Blading – co to obnáší?

Nordic Blading využívá rovněž potenciálu jízdy na in-line bruslích. Při Nordic Blading nechodíte, ale jezdíte na in-line bruslích. K tomu přidáte ještě speciální hole. Délka holí by měla dosahovat ke špičce nosu, pokud stojíte bez bruslí. K tomuto sportu také patří neodmyslitelně helma, chrániče na kolena, lokty a zápěstí.

Nordic Blading – a trénink těla

  • Tento sport začíná být velmi oblíben ve světě kondičního posilování.
  • Předností je, že tělo je v aktivním pohybu na čerstvém vzduchu.
  • Účinnost tkví v tom, že hůlky zvyšují rychlost celkového pohybu, napomáhají stabilitě a zároveňruce musí vyvíjet určitou sílu.
  • Námaha je díky hůlkám rozložena do všech hlavních svalových skupin.
  • Procvičuje se nejen celé svalstvo, ale posiluje se i činnost kardiovaskulárního systému.
  • Při bruslení se dobře udržuje tepová frekvence a je tedy velice účinný při redukci hmotnosti.
  • Nordic Blading je nesmírně účinnou formou cvičení vhodnou pro ženy i muže.

Nordic Blading – a technika

Pokud umíte bruslit na in-line bruslích a k tomu ještě jezdit v zimě na běžkách, máte vyhráno. Při bruslení se používají hůlky tak, jako když bruslíte v zimě na běžkách tzv. volnou technikou a do toho se začnete odpichovat hůlkami. Dochází tak ke zkoordinování pohybů. Před i po cvičení je důležité se protáhnout, předejde se tak možným zraněním, například natažení svalů apod. Nordic Blading zlepšuje kondici, posiluje svalstvo horní části těla a nohou a zlepšuje celkovou pohyblivost a krevní oběh.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies