Notebooky nebo stolní počítače?

Stolní počítač do starého železa rozhodně nepatří. Má své plusy i mínusy, stejně jako notebook. Pokud se právě rozhodujete co si pořídit, poradíme vám, co pro vás jako uživatele bude vhodnější.

Notebook ležící na stole

Stolní počítač a jeho výhody

  • Stolní počítač je oproti notebooku ve stejné cenové relaci o mnoho výkonnější. Na rozdíl narazíte zejména při hraní současných her, zpracování grafiky a při větším obsahu dat.
  • Klasické počítače nabízejí snadný výkonnostní upgrade. Bez problému tak nahradíte stárnoucí optické mechaniky, kdy dochází ke zrychlování či nástupu novinek v zápisu a grafických kartách. Upgrade notebooku je často komplikovaný, technicky nemožný a finančně náročný.
  • Kromě vyššího výkonu nabízí stolní počítač také vyšší diskovou kapacitu. Pevné disky jsou mnohokrát rychlejší a několikanásobně větší než u notebooku.
  • Stolní počítač je vysoce komfortním pracovním nástrojem, nabízí dobrou konektivitu s minimálním úsilím vás jako uživatele.

Nevýhody stolního počítače

  • Jedinou nevýhodou stolního počítače je nemobilnost.

Plusy notebooku

  • Notebook má jasnou výhodu v použití kdekoliv si přejete. Můžete si sednout v parku i v kavárně a pracovat. Nejste závislí na jednom prostředí a pro některé profese v terénu je to nutností.
  • Vybavení notebooků už dohání klasický stolní počítač. Běžný (nepříliš náročný) uživatel dnes rozdíl prakticky nepozná.
  • Cena notebooků není o tolik vyšší než cena klasického počítače. V normálních sestavách je monitor, klávesnice a další vybavení často zvlášť, kdežto v notebooku máte vše zakomponováno. Cena notebooků navíc pořád klesá.

Mínusy notebooku

  • Notebook není vhodný pro náročnější grafické práce. LCD displeje, které notebooky využívají, neumí barvy zobrazit vždy stejně a přesně.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies