O powerkitingu - extrémní sporty

Powerkiting je extrémní sport, který nabízí vzrušující pocit v ovládání "kitu". Základem je získat potřebné návyky. Pak už jen chytit správný směr větru a využít draka jako tažného prostředku.
Pohled na jasnou oblohu s padákem nad mořem

O powerkitingu

Tento sport, řazený mezi adrenalinové, není u nás ještě natolik v podvědomí, přesto se u nás i ve světě tato sportovní oblast velmi intenzivně vyvíjí. Hlavní podstatou powerkitingu je spoutání větru. Abychom však „chytili vítr“, je třeba tažný drak tzv. kite a dostatečná síla větru. Tento sport nabízí různé alternativy: k jízdě se používá téměř cokoli a použití draků je velice pestré. S pomocí draků můžete využívat síly větru k jízdě na bruslích (kolečkových nebo na ledě), skateboardu, speciální tříkolce (terénní varianta skateboardu) a na vodě - kiteboarding. V zimě se přímo nabízí využití s lyžemi nebo snowboardem, případně bruslemi - snowkiting. Objevují se stále nové možnosti využití kitů.

Powerkiting – boj s větrem

Základem je získat základní návyky v ovládání draka na místě. Draci jsou různých velikostí a při silnějším větru se ovládání stává náročným sportovním výkonem. Velmi důležité je sledovat směr větru. Teprve po získání potřebné praxe je možné zkoušet využít draka jako tažného prostředku. Ovládání draka má více variant s různými bezpečnostními systémy. Pro draky menších velikostí se přibržďování děje pomocí tažných šňůr.

Powerkiting a bezpečnost

Powerkiting patří do skupiny extrémních sportů, proto hledisko bezpečnosti nelze podceňovat. V začátcích je nezbytná menší velikost draka a slabší vítr. Kurzy powerkitingu probíhají na otevřených volných prostranstvích, kde nejsou žádné překážky. Je důležité, aby vítr byl stálý a bez vzdušných turbulencí. Základem je vhodné ochranné vybavení - chrániče na lokty a kolena, helma, případně ochranné rukavice apod. Zkušení instruktoři vám poradí jak „zkrotit draka“.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies