Obezita – civilizační onemocnění současnosti?

Obezita je jednou z mnoha lidstvo sužujících civilizačních chorob. Je nepříjemná a bohužel postihuje stále mladší lidi. Obézní lidé často mívají problémy se začleněním do společnosti.

Ruka držící pásek u kalhot

Obezita - rozšířená choroba

Obezita je převážně v hospodářsky rozvinutých zemích velmi rozšířená. Obezita je civilizační choroba a trpí jí výrazné procento dospělé populace.

Obezita vzniká díky vyššímu příjmu energie, než která je později spotřebována. Tělo si přirozeně ukládá tukové zásoby, což se nám lidem stává osudným pro vznik této nemoci.

Dieta a hubnutí - je bandáž žaludku to pravé?

Bandáž žaludku je vlastně přiškrcení horní vstupní části žaludku a vede k tomu, že již po prvních soustech jídla dochází u pacienta k pocitu sytosti.

Chuť k jídlu se sice nesníží, ale za pomoci implantované bandáže se nedostavuje pocit přílišného hladu. Ovšem daleko prospěšnější než hubnutí pomocí bandáže žaludku je jistě cvičení…

Obezita a zdraví

Obezita vede k nenávratnému poškození zdraví. Rizika a nepříjemnosti nastávají jak ve fyzickém, tak i ve psychickém zdraví. U obézních lidí dochází k těmto problémům výrazně častěji než u lidí štíhlých.

Jak nám obezita znepříjemňuje život:

  • Kožní potíže - Celulitida je nejčastějším kožním problémem a v současností trápí i mladé ženy. Další problém, co vás může potkat, je ekzém.
  • Dýchací systém - Obézní lidé mívají často i potíže s dýcháním.
  • Kardiovaskulární nemoci - Nemoci postihující srdce a cévy patří k těm nejnebezpečnějším. V důsledku nadměrné hmotnosti můžete počítat s poruchami srdečního rytmu, křečovými žilami nebo cévní mozkové příhodou.
  • V krajních případech pacient umírá v důsledků zastavení srdce.
  • Kromě chorob fyzických mohou u obézních lidí nastat i problémy psychické. Deprese, společenská diskriminace, malé sebevědomí a porucha motivace jsou častou příčinou návštěvy psychiatra.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies