Oblé boky k prospěchu zdraví

Víte, že mít oblé boky je podle dánských vědců "zdravé"? Ženy s oblými boky jsou lépe chráněny před srdečními chorobami a dožívají se vyššího věku, tvrdí tým badatelů z Ústavu preventivního lékařství.

Ležící osobě vylézá spodní prádlo z kalhot

Proč oblé boky prospívají zdraví?

Tuk, který je uložen na bocích, obsahuje přirozenou protizánětlivou látku adiponektin. Tato látka má kladný účinek na cévy - brání jejich otokům a blokování. Vědci tvrdí, že ženy, jež mají přes boky méně než 100 centimetrů, nemají stejně velkou přirozenou ochranu jako ženy s obvodem boků nad 100 cm.

Zkuste z oblejších boků udělat přednost, stejně jako zpěvačka a herečka Jennifer Lopez.

Vysvětlení prospěchu oblých boků

Pro zdraví je významná nejen tělesná váha, ale i tvar postavy. Útlé boky, na nichž je málo svalového tuku a kostní hmoty, vedou ke zvýšenému riziku infarktu a srdečních onemocnění.

Oblé boky prošly výzkumem

Od roku 1987 do roku 1988 bylo zkoumáno přes 3000 mužů a žen ve věku od 35 do 65 let. Změřili je, zvážili a určili jejich BMI. Až do roku 2001 sledovali jejich zdravotní stav, zjišťovali, kolik z nich onemocnělo srdečními chorobami a evidovali, kolik jich zemřelo.

Vědci došli výsledkům

  • ženy s širšími boky měly oproti ženám s užšími boky o 87% snížené riziko úmrtí
  • čelily o 86% menšímu riziku koronárních srdečních chorob a o 46% nižšímu riziku kardiovaskulárních onemocnění

Na srdce mužů neměly širší či užší boky žádný vliv.

 

Příliš oblé boky

 

Příliš oblé bloky doprovázené nadváhou působí přesně naopak. Nadbytek tuku zvyšuje riziko vzniku cukrovky, kardiovaskulárních chorob, chorob kloubů a páteře. V tomto případě se snažte přebytečných tuků co nejdříve zbavit. Pomoci vám může zeštíhlující minerální kúra Hollywood Mineral Fit Slim.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies