Oblečení na snowboarding

Vlastní styl oblékání je typický pro snowboarding a snowboardisté potřebují oblečení pohodlné a hlavně účelné. Na první pohled se od lyžování odlišuje výrazně volnějším střihem bundy a kalhot…

Muž při skoku na snowboardu

Boty na snowboarding

Měkká obuv

Tento typ obuvi určené pro snowboarding se používá jen pro freestyle a jízdu volným terénem. Výhoda této obuvi je vysoká pohyblivost jak na samotném snowboardu, tak při chůzi. Nejenže jsou měkké boty na snowboard pohodlné, ale mají i vysokou pružnost.

Tvrdá obuv

Tvrdé boty na snowboarding se používají pro alpskou techniku a závodění, při kterých je potřeba větší ovladatelnost. Když se tyto boty zkombinují s tvrdým vázáním a slalomovým prknem, budou optimální pro opravdu rychlou jízdu. Jsou mnohokrát pružnější než boty určené k lyžování, jelikož vpředu, na boku a uprostřed mají pružné díly.

Bunda a kalhoty na snowboarding

Jelikož při snowboardingu často dochází ke styku se sněhem, je nutné zvolit takové oblečení, které je odolné jak proti vlhku, tak proti oděru. Při koupi bundy a kalhot na snowboarding sledujte materiály tohoto oblečení a jejich parametry jako je prodyšnost, výška vodního sloupce (min. 5 000) aj.

Bunda musí být na zadní části delší, a to z toho důvodu, že snowboardisté často sedí na mokrém sněhu. Měla by mít odvětrávací otvory pod pažemi a vysoký límec.

U kalhot na snowboarding je důležitý volný střih, zvýšený pas a zesílení vzadu a na kolenou. Musí být dostatečně dlouhé a se všitými kamašemi, jenž přikrývají horní kraje bot.

 

Rukavice na snowboarding

Pro snowboardisti jsou rukavice velmi důležité. Rukavice na snowboarding se vyrábějí ze silného a vodovzdorného materiálu a některé mají i umělohmotné výztuhy, díky nimž je ochráněno zápěstí při pádu.

Ke snowboardingu patří i helma

Přilba je u snowboardingu to nejdůležitější. Vaši hlavu dokáže ochránit na celých 100%. K tomu se vyrábějí s polstrováním (lze je srovnávat s lyžařskými?), což znamená, že vám nebude ani zima. A navíc, pokud se zpotíte, stačí vám jen otevřít na helmě větrání.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies